Borussia ostala še brez Benderja

Borussia Dortmund je trenutno na šestem mestu bundeslige, 12 točk za vodilnim Bayernom iz Münchna.

Objavljeno
19. januar 2017 20.31
FBL-EUR-C1-DORTMUND-NAPOLI
A. V., STA
A. V., STA
Dortmund - Nemški nogometni klub Borussia iz Dortmunda je pred nadaljevanjem bundeslige v velikih težavah, saj je trener Thomas Tuchel pred sobotno tekmo z Werderjem iz Bremna ostal še brez Svena Benderja, ki se je poškodoval na prijateljski tekmi s tretjeligašem Padebornom.

Borussia Dortmund je v sredo v generalki pred nadaljevanjem bundeslige sicer zmagala s 6:2, vendar so v klubu danes v klubu potrdili, da si je Bender, ki igra na mestu veznega igralca, strgal vezi v desnem gležnju, izven igrišča pa naj bi ostal do šest tednov.

Za Tuchela je to nova težava, saj v soboto proti Werderju ne bo mogel računati na najboljšega strelca svoje ekipe Pierre-Emericka Aubameyanga, ki na afriškem prvenstvu igra za reprezentanco Gabona, Grk Sokratis Papastathopoulos ima poškodovan gleženj, zaradi težav s kolkom je vprašljiv Winger Ousmane Dembele, tako kot tudi Marco Reus, medtem ko naj bi kolumbijski napadalec Adrian Ramos odšel v kitajsko ekipo Chongqing Dangdai Lifan.

Borussia Dortmund je trenutno na šestem mestu bundeslige, 12 točk za vodilnim Bayernom iz Münchna, v ligi prvakov pa se bodo v osmini finala 8. marca pomerila z Benfico.