Borussia potrdila: Götze se poleti seli v Bayern

Mario Götze bo zapustil Borussio Dortmund in se za 37 milijonov evrov preselil k rivalu Bayernu, ki ga bo vodil Guardiola.

Objavljeno
23. april 2013 11.12
SOCCER-CHAMPIONS/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Dortmund - Le dan pred ključno tekmo sezone za Borussio iz Dortmunda so pri nemškem Bildu poskrbeli za presenečenje, saj so kot prvi objavili novico o senzacionalnem prestopu mladega zvezdnika nemških prvakov Maria Götzeja v vrste Bayerna.

Borussio v sredo čaka prvi polfinalni dvoboj z madridskim Realom, zato je čas objave novice nekoliko neprimeren, saj bi lahko vnesla kar nekaj nemira med varovance Jürgena Kloppa. Pri Bildu so v svoji ekskluzivni novici zatrjevali, da je dogovor že sklenjen in je odlični 20-letni nemški reprezentant z Bavarci podpisal pogodbo do leta 2016.

Pri Borussii so pohiteli in tudi uradno potrdili prvi letošnji odmevni prestop. »Seveda smo zelo razočarani, toda radi bi poudarili, da sta se tako Mario kot tudi njegov agent povsem strinjala z vsemi pogoji,« je posel komentiral izvršni direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

Poleti bo vodenje bavarskega velikana prevzel nekdanji strateg Barcelone Pep Guardiola, mnogi pa omenjeni prestop že vidijo kot prvi rezultat njegovega dela. Götze naj bi v dresu Bayerna prejemal 7 milijonov evrov letne plače, vrednost prestopa pa so pri nemškem tabloidu ocenili na okoli 37 milijonov evrov.

Götze bo po selitvi zagotovo postal ena najbolj osovraženih oseb pri navijačih Borussie, saj so Bavarci že vrsto let njihovi največji tekmeci. Zanimivo je tudi dejstvo, da je včeraj neprijetna novica vznemirila tudi Bayern, saj naj bi bil predsednik kluba Uli Hönessa osumljen utaje davkov. Danes bodo Bavarci na polfinalni tekmi lige prvakov na Allianz Areni gostili Barcelono, Borussia pa se bo jutri pomerila z Realom.

Götze sicer velja za enega najbolj nadarjenih mladih nemških nogometašev - za člansko nemško izbrano vrsto je debitiral že pri 17 letih, za Borussio pa je od leta 2009 zbral 88 nastopov, na katerih je zabil 22 golov.