Borussia pred prelomnico: Jürgen Klopp se poslavlja

Potrjeno: dolgoletni trener Borussie Dortmund Jürgen Klopp bo po koncu sezone končal sodelovanje s klubom.

Objavljeno
15. april 2015 12.35
Posodobljeno
15. april 2015 12.35
SOCCER-GERMANY/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dortmund - Še preden so se danes vodilni pri nemškem nogometnem prvoligašu Borussii Dortmundu postavili pred sedmo silo in spregovorili o prihodnosti moštva, ki se v tej sezoni res ne more postavljati z rezultati, je visokonakladni Bild že izbrskal, da želi dosedanji trener Jürgen Klopp, ki na vročem stolčku sedi že sedem let, po koncu sezone razdreti svojo pogodbo s klubom, ki bi sicer potekla šele leta 2018. Na popoldanski novinarski konferenci so v klubu potrdili navedbe.

»Nisem utrujen, ne dogovarjam se z drugimi klubi, res pa je, da ne načrtujem sezone počitka. Vselej sem trdil, da bom v trenutku, ko bom videl, da nisem več najboljša možna izbira za trenerja tega izjemnega kluba, potegnil takšno potezo,« je poudaril Klopp, športni direktor Michael Zorc pa se mu je ob tej priložnosti že priklonil: »Pisali smo nogometno zgodovino s teboj, klubu si dal ogromno energije in optimizma.« Zdajšnji trener je sicer z Borussio dvakrat zapored osvojil bundesligo (2011 in 2012), bil enkrat pokalni zmagovalec, predlani pa se je prebil celo v finale lige prvakov, v katerem pa so njegovi varovanci po hudem boju pokleknili pred Bayernom.

Borussia je v tej sezoni v ligi prvakov izpadla v osmini finala z Juventusom, v bundesligi pa se je po katastrofalnem začetku izvlekla iz nevarnih vod in zdaj kraljuje na sredini razpredelnice. Očitno pa je turbulentna sezona Kloppu vzela voljo in išče nove izzive, nemški mediji ga povezujejo predvsem z otoškimi prvoligaši (Manchester City, Arsenal), na njegovo mesto pa Bild že postavlja Thomasa Tuchela, ki je bil zamenjava zanj že pri Mainzu. Tuchela se je sicer zadnje dni povezovalo tudi s Hamburgom, pri katerem pa so se naposled odločili za Bruna Labbadio, ki je trenerski stolček vnovič zasedel po petih letih.