Švica bo gostila dvoboj Edina Džeka in Neymarja

Reprezentanci BiH in Brazilije bosta jutri odigrali prijateljsko srečanje v Švici, v sredo bodo nastopili tudi Slovenci.

Objavljeno
27. februar 2012 18.13
Posodobljeno
27. februar 2012 19.05
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

St. Gallen - Številne nogometne reprezentance se bodo ta teden pomerile na prijateljskih srečanjih, pri čemer bo zanimivo tudi v Švici, kjer se bodo petkratni svetovni prvaki Brazilci pomerili z Bosno in Hercegovino.

Selektor brazilske izbrane vrste Mano Menezes sicer ne bo mogel računati na Kakaja, Robinha in Maicona, a bodo njegovi izbranci proti nogometašem BiH vseeno v vlogi velikih favoritov in še kako motivirani. »Ne vem veliko o naših nasprotnikih, vendar se moramo vsi igralci potruditi po najboljših močeh, saj naše predstave vplivajo na nadaljne vpoklice,« je razkril Brazilec Damiao.

Na tekmi bo nastopil tudi eden izmed največjih talentov južnoameriškega nogometa, Neymar, ki je spregovoril nekaj besed o zvezdniku Bosne in Hercegovine, Edinu Džeku. »Je dober igralec, ki se ni po slučaju znašel pri Manchester Cityju. Upam, da jutri ne bo imel svojega dne in da dosežemo novo zmago,« je še dodal Neymar.

Če je mladi Brazilec v vzponu svoje kariere, pa jo na drugi strani Ronaldinho počasi zaključuje. »Letos so na sporedu olimpijske igre, kjer si želim nastopiti, tako da se bom potrudil po najboljših močeh, da se to tudi uresniči,« je povedal nekdanji igralec Barcelone in Milana, za katerega bi bil to že tretji nastop na tovrstnem tekmovanju.

Selektor BiH Safet Sušić ne bo mogel računati na poškodovanega vezista Senada Lulića, v napadu naj bi se Brazilcem zoperstavil duo Džeko-Ibišević.

Derbi na Wembleyju

V Angliji bodo nogometni navdušenci v sredo lahko spremljali srečanje Anglije in Nizozemske, ki pa se soočata s številnimi poškodbami. Domači strateg se bo moral znajti brez Wayna Rooneyja, Toma Cleverlyja, Darrena Benta in Kyla Walkerja, na drugi strani bo manjkal Rafael van der Vaart.

V sredo se bosta na koprski Bonifiki pomerili reprezentanci Slovenije in Škotske (20:45). Varovanci Slaviše Stojanoviča tekmo pričakujejo z optimizmom, pa čeprav je pod velikim vprašajem nastop Tima Matavža, odličnega napadalca, ki ta čas blesti v dresu nizozemskega moštva PSV. Prijateljska tekma bo hkrati obračun dveh reprezentanc, ki se jima ni uspelo uvrstiti na prihajajoče prvenstvo, saj je Slovenija v svoji skupini zasedla četrto mesto (14), Škoti so bili tretji (11), za Češko in Španijo.