Brazilski up Jesus dokončno v Cityju

Vodstvo kluba se je z 19-letnikom o vseh podrobnosti dogovorilo že avgusta lani.

Objavljeno
19. januar 2017 16.45
OLY-2016-RIO-FBL-BRA
A. V.
A. V.
London - Trener Manchester Cityja Pep Guardiola bo imel za naslednje tekme na voljo novega nogometaša. Pogodbo s Cityjem je podpisal brazilski najstnik Gabriel Jesus, ki ga imajo strokovnjaki za velikega talenta.

Vodstvo kluba se je z 19-letnikom o vseh podrobnosti dogovorilo že avgusta lani, ko je Jesus podpisal predpogodbo, a ostal v svojem Palmeirasu in mu pomagal, da je prvič po letu 1994 osvojil naslov državnega prvaka.

"Vesel sem, da sem v klubu, ki se vedno bori za lovorike in ki jih je navajen osvajati. To je eden od faktorjev, zaradi katerega sem v Manchester prišel, drugi je trener Guardiola," je dejal Jesus, ki bo lahko zaigral že v soboto v derbiju proti Tottenhamu.

Jesus je za Palmeiras igral na 85 tekmah, v katerih je dosegel 28 golov, 12 jih je dosegel v lanski sezoni. Leta 2016 je najprej igral za olimpijsko reprezentanco, z njo osvojil zlato kolajno, v članski reprezentanci pa je debitiral septembra istega leta v tekmi proti Ekvadorju in že v svojem prvem nastopu pri zmagi s 3:0 dosegel dva gola.

City bo zanj plačal 27 milijonov funtov odškodnine.