Brečko in Matavž bosta soigralca

Slovenskega nogometnega napadalca Tima Matavža je Augsburg za eno leto posodil drugoligašu Nürnbergu.

Objavljeno
30. avgust 2016 19.51
SOCCER-EUROPA-AUG-BEL
J. P.
J. P.

Nürnberg - Nogometni reprezentančni branilec Mišo Brečko, član nemškega drugoligaša Nürnberga, je dobil slovenskega soigralca. Kot posojeni član bundesligaša Augsburga bo namreč eno sezono stopničko nižje nastopal še en občasni član izbrane vrste, napadalec Tim Matavž.

Sedemindvajsetletnega nekdanjega igralca Gorice ter nizozemskih Groningena, Emmena in PSV je Augsburg sicer že v prejšnji sezoni poslal v drugo sredino, in sicer v »serie A« k Genoi, za katero pa je Primorec zbral zgolj sedem nastopov, ni pa se vpisal med strelce. Italijanski kolektiv zato ni želel odkupiti njegove pogodbe.

Nürnbergu se začetek nove drugoligaške sezone ni izšel po načrtih in pričakovanjih, saj je po treh kolih še brez zmage, vpisal je dva neodločena izida (z Dynamom Dresdnom in Heidenheimom) in en poraz (z vodilnim Braunschweigom s kar 1:6). Z dvema točkama zaseda 16. mesto med osemnajstimi moštvi.

»Prihajam v klub z lepo tradicijo in zvestimi navijači. Vesel sem, da bom oblekel majico Nürnberga, in se novemu delodajalcu zahvaljujem za priložnost, da bom spet lahko v pogonu,« je pojasnil Matavž, ki je v dveh letih branil barve Augsburga na zgolj 27 bundesligaških obračunih, prispeval pa je le tri zadetke.