Brečko: Katanec nam je vrnil samozavest

Slovenska reprezentanca bo na zadnji tekmi kvalifikacij SP v torek igrala proti Švici in potrebuje zmago.

Objavljeno
13. oktober 2013 13.12
SLOVENIJA,BRDO PRI KRANJU,4.2.2013,NOGOMETNA EKIPA SLOVENIJE NA BRDU.REPREZENTANT MISO BRECKO. FOTO:MAVRIC PIVK/DELO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Slovenska nogometna reprezentanca bo v ponedeljek dopoldne odpotovala v Bern, kjer jo v torek ob 20. uri čaka zadnja kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo 2014 proti Švici.

Za slovenske nogometaše na gostovanju šteje le zmaga, poleg tega pa drugouvrščeni Islandci ne smejo premagati Norvežanov.

Kevin Kampl, ki navdušuje v dresu s slovenskim grbom, je dejal, da se morajo s soigralci osredotočiti le na svojo igro in ponoviti predstavo s tekme proti Norveški:

»Sem že rekel Valonu Berishi (norveški reprezentant, op. p.), ki igra z mano v Salzburgu, da ga bom oštel, če ne bodo premagali Islandije,« je v šali povedal Kampl in nato nadaljeval: »Ne glede na vse moramo mi gledati zgolj na nas. Vemo, da moramo zmagati, igrati od začetka tako kot proti Norveški. Mislim, da imamo veliko možnosti za uspeh v Bernu, ker so se oni že kvalificirali na SP. Mogoče bodo zaigrali malo manj na polno, to pa moramo izkoristiti.«

Brečko: Katanec nam je vrnil samozavest

Slovenski reprezentant Mišo Brečko je pred ključno tekmo dejal, da so Slovenci zelo samozavestni, za kar gredo zasluge selektorju Srečku Katancu:

»Vrnil nam je samozavest, osnove v igri, kot sta borbenost in želja. Nogomet te pač včasih nagradi, ker si to zaslužiš. V zadnjem času dobro delamo in to se nam vrača na igrišču. Švica je dobra reprezentanca, ki se je že uvrstila na SP. Gremo odigrat dobro tekmo, upam in verjamem, da imamo možnosti tudi v Švici,« je nadaljeval branilec in ocenil, da bodo Švicarji kljub zagotovljenemu nastopu na SP igrali na vso moč:

»Vsi so profesionalci. Danes ni več rezervirane igre, že na prijateljskih tekmah ne, kaj šele na kvalifikacijskih. Vsak se hoče pokazati, vsaka tekma je pomembna, tako da se ne bi zanašal, da bodo oni igrali kaj manj resno. Mi moramo gledati le nase in odigrati dobro tekmo,« je povedal Brečko.

Ilić: Šli bomo na zmago

Podobno razmišlja tudi njegov reprezentančni kolega v branilski vrsti Branko Ilić, ki pravi, da ključ do torkovega uspeha predstavljata homogenost na igrišču in borba za vsako žogo:

»Zavedamo se, da je Švica zelo dobra reprezentanca, da po dolgem času igra res kakovosten nogomet. Glede na to, da so se oni že uvrstili na SP, upamo, da bodo to proslavili in bodo v torek malce utrujeni. Ampak s tem se res ne smemo obremenjevati. Mi moramo biti ta pravi, delovati homogeno na igrišču, boriti se za vsako žogo. Z njimi bomo seveda poskusili 'igrati', saj so tudi oni vešči tehničnega nogometa. Potem pa bomo videli. Mi bomo šli gotovo na zmago.«

Kurtić: Švicarji bodo sproščeni

Vezist Jasmin Kurtić se ni mogel izogniti razmišljanju o tem, da je Švica že uvrščena na svetovno prvenstvo in bo igrala povsem sproščeno:

»Vsaka ekipa, ki je kvalificirana na neko veliko tekmovanje, je bolj sproščena. To je lahko za nas plus, lahko pa tudi minus. Če se bodo Švicarji preveč sprostili, jih lahko stisnemo in naredimo, kar moramo. Ampak če bodo igrali tisti, ki doslej niso veliko igrali, in imajo veliko željo po dokazovanju, pa lahko imamo določene probleme,« je povedal Kurtić.