Brez Brečka, a s Kapunom in Skubicem

Nogometna zveza Slovenije je s selektorjem Srečkom Katancem podaljšala pogodbo do konca kvalifikacij za SP 2018.

Objavljeno
27. avgust 2015 15.41
lvu/nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je pred ključnim obdobjem kvalifikacij za euro 2016 v Franciji razkril seznam nogometašev, ki jih je vpoklical za dvoboja s Švico in Estonijo. Na njem je kar nekaj novosti, sveža obraza prihajata iz domačega prvoligaškega tekmovanja - branilec Domžal Nejc Skubic in zvezni igralec Olimpije Nik Kapun, ki pa bo s člani opravil zgolj dva treninga, preden se bo spet priključil mladi izbrani vrsti.

Zato pa na spisku ni več prekaljenega obrambnega igralca Miša Brečka, po Katančevih besedah zato, ker »želim ponuditi priložnost še komu drugemu. Prej ko slej bo treba preizkusiti tudi moči iz domačega prvenstva, saj se zavedamo, da že v prihodnjih letih nekaterih doslej standardnih igralcev ne bo več zraven - bodisi zaradi let bodisi ker jim pada krivulja.«

Katančevo četo prihodnji dvoboj čaka 5. septembra na gostovanju pri Švici v Baslu, tri dni pozneje se bodo Slovenci v Ljudskem vrtu pomerili z Estonijo. Reprezentančni zbor bo v ponedeljek opoldne na Brdu pri Kranju. Po šestih kolih je sicer na vrhu skupine E Anglija z 18 točkami, Švica jih ima 12, Slovenija 9, Estonija točko manj, Litva jih je zbrala šest, San Marino eno samo.

Na današnjem druženju s sedmo silo je predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin poudaril tudi, da je s selektorjem Katancem podaljšal sodelovanje vsaj do konca kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2018.

SEZNAM SREČKA KATANCA

Vratarji

Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atletico Madrid), Nejc Vidmar (Domžale).

Branilci

Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Villarreal), Branko Ilić (Astana), Andraž Struna (PAS Giannina), Miral Samardžić (Rijeka), Luka Krajnc (Cagliari), Nejc Skubic (Domžale).

Zvezni igralci

Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Borussia Dortmund), Valter Birsa (Chievo), Andraž Kirm (Omonia), Jasmin Kurtić (Atalanta), Dejan Lazarević (Antalyaspor), Rene Krhin (Granada), Nejc Pečnik (JEF United), Dalibor Stevanović (Mordovia Saransk), Rajko Rotman (Istanbul BNasaksehir), Nik Kapun (Olimpija).

Napadalci

Milivoje Novaković (Nagoja), Robert Berić (Rapid), Zlatan Ljubijankić (Urava).