Bundesliga: Za začetek sezone visoka zmaga Bayerna

Nemški državni prvaki so na Alianz Areni premagali Bayer s 3:1 po zadetkih dveh novincev. Kampl vstopil v 2. polčasu. 

Objavljeno
18. avgust 2017 19.56
Posodobljeno
18. avgust 2017 19.56
SOCCER-GERMANY-BAY-B04/
N. Gr.
N. Gr.

München - Za Bavarci je turbulentno pripravljalno obdobje, ko zasedbi Carla Ancelottija na pripravljalnih tekmah ni šlo in je izgubljala kot po tekočem traku, a so se pred superpokalno tekmo z Dortmundom zbrali in osvojili prvo lovoriko nove sezone. 

Bayern se v obrambo naslova nemškega prvaka podaja z rahlo spremenjeno zasedbo. Upokojila sta se Phlipp Lahm in Xabi Alonso, kot velika okrepitev je prišel James Rodriguez, tudi od Corentina »Coca« Tolissoja se na Bavarskem pričakuje veliko, že pozimi pa je Bayern podpisal pogodbi z nemškima reprezentantoma Sebastianom Rudyjem in Niklasom Sülejem

Na tekmi z Bayerjem Carlo Ancelotti ne more računati na poškodovane Jamesa Rodrigueza, Javija Martineza, Juana Bernata, Jeroma Boatenga, Manuela Neuerja in Thiaga Alcantaro, zato še ne bomo videli bavarskega stroja v polni zasedbi. Na drugi strani po porazni lanski sezoni Bayer obrača nov list z novim trenerjem, na klop lekarnarjev je sedel Heiko Herrlich. Veliko se je govorilo o odhodu Kevina Kampla, omenjal se je Atletico in morebitna selitve na Kitajsko, a je vsaj danes slovenski vezist še vedno v kadru Leverkusna.

Že po 20 minutah igre je bilo jasno, da Bayer državnim prvakom ne bo kos. Prvi gol za Bavarce v novi sezoni je dosegel novinec Süle z glavo iz kazenskega prostora, podal mu je še en novinec Sebastian Rudy. Na sredini igrišča je bil zelo razigran Coco Tolisso, ki je najprej zadel z glavo, nato pa s prefinjenim strelom še vratnico.

V drugem polčasu smo videli novost v bundesligi - po posredovanju video pomočnika je sodnik dosodil enajstmetrovko za Bayern, izkoristil jo je Robert Lewandowski in poskrbel za prvi zadetek v bundesligi, pri katerem je imel prste vmes videoposnetek. 

Za Bayer je Kevin Kampl vstopil v igro v 61. minuti, štiri minute kasneje pa je Admir Mehmedi z lepim zadetkom z roba kazenskega prostora postavil končni izid srečanja. Bayernova zmaga bi bila lahko še precej višja, če se ne bi po golu Lewandowskega ustavili, Carla Ancelottija pa lahko skrbi le nekoliko luknjasta obramba, ki bo potrebovala še nekaj dela. 

Bayern München - Bayer 

Obrambo naslova francoskih prvakov je že pred tem začel tudi Monaco. Moštvo iz kneževine je poleti razprodalo dobršen del zasedbe, ki je lani navduševala Evropo, a v svojih vrstah vsaj zaenkrat zadržalo glavnega dragulja Kyliana Mbappeja. Zanimivo bo videti, kako se bo prevetrena zasedba Leonarda Jardima odrezala na gostovanju v glavnem mestu Lorene, ki se je začelo ob 20.45. Monaco je prvi dve tekmi proti Toulouseu in Dijonu sicer gladko dobil. Monaco je do minimalne zmage proti Metzu prišel po zaslugi gola Radamela Falcaa v 78. minuti. 

Metz - Monaco 

Špansko prvenstvo: 

Leganes - Alaves

Valencia - Las Palmas