C. Ronalda ne ustavi niti razbita arkada

Zvezdnik madridskega Reala je na dvoboju z Levantejem zaradi udarca v glavo dobil nekaj šivov, a bil vseeno med strelci.

Objavljeno
12. november 2012 11.35
Posodobljeno
12. november 2012 12.09
SOCCER-SPAIN/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Valencia - Varovanci Joseja Mourinha so na dvoboju z Levantejem na razmočeni zelenici v Valencii prišli do novih treh točk (2:1), nekaj skrbi pa slovitemu portugalskemu stratega povzroča poškodba Cristiana Ronalda.

Zvezdnik madridskega Reala je v prvem polčasu v enem od dvoboju z Davidom Navarrom prejel močan udarec v glavo s komolcem. Portugalski golgater je za nekaj sekund krvav obležal na zelenici, nato pa je prihitela klubska zdravniška služba in ga zakrpala z nekaj šivi.

V nadaljevanju tekme se je Ronaldo kljub poškodbi uspel vpisati med strelce, saj je v 21. minuti zadel za vodstvo Reala z 1:0. V drugem polčasu ga je zamenjal Raul Albiol, saj je Ronaldo zaradi poškodbe nad levim očom zelo slabo videl. Po tekmi so ga tudi odpeljali na preiskave v bližnjo bolnišnico.

»Ko Ronalda ni bilo več na zelenici, so se začele naše težke minute. Fantastično sta svojo nalogo opravila Callejon in rezervist (Alvaro) Morata, ki je zadel ob prvem pravem stiku z žogo. Sicer je bila to tekma za pozabo, saj v njen ni nihče užival. Dež, slaba igralna površina in mraz sta v slabo voljo spravila tudi navijače,« je po koncu dvoboja dejal Mourinho.

Real na tretje mestu lige s 23 točkami in za vodilno Barcelono zaostaja za osem točk, Atletico iz Madrida pa je drugi (28), tri točke za Barcelono. Slednja je zmagala v gosteh pri ekipi Mallorce s 4:2, med strelci pa je bil tudi Lionel Messi, ki je zadel v 44. in 70. minuti.

Danes so iz Portugalske nogometne zveze sporočili, da zaradi neugodne poškodbe Ronalda ne bodo vpoklicali v reprezentanco za prijateljsko tekmo Gabonu.