Capello bo živel v Moskvi, za 7 milijonov € na leto?

Izvršni odbor ruske nogometne zveze je tudi uradno potrdil Fabia Capella za novega seletkorja ruske nogometne reprezntance.

Objavljeno
16. julij 2012 22.32
š. Ro., Delo.si
š. Ro., Delo.si

Moskva - Italijanski nogometni trener Fabio Capello je tudi uradno postal selektor ruske nogometne reprezentance. Na tej funkciji ga je namreč danes potrdil izvršni odbor ruske nogometne zveze.

Po besedah predsednika zveze Nikite Simonjana so bili pogovori z nekdanjim angleškim selektorjem uspešni, zdaj jih čakajo le še zadnji dogovori in podpis pogodbe. »Pričakujemo, da bo Capello že v naslednjih dneh znova pripotoval v Moskvo, da uredimo še zadnje podrobnosti in podpišemo pogodbo. To se bo najverjetneje zgodilo že v sredo ali četrtek,« je napovedal.

Capello, ki bo na selektorskem mestu nasledil Nizozemca Dicka Advocaata, je bil nad novim izzivom navdušen. »Vesel in ponosen sem. Upam, da bo moje delo z rusko reprezentanco šlo v pravo smer. Sodelovanje z rusko ekipo mi predstavlja velik izziv,« je povedal za italijansko agencijo ANSA.

Finančne podrobnosti sodelovanja za zdaj niso znane. Časnik Sport Express je sicer prejšnji teden poročal, da so mu Rusi ponudili okoli 7 milijonov evrov letne plače.

Pričakovanja ruske zveze do »Don Fabia« so po ruskem podrsljaju na letošnjem euru kajpak ogromna. Andrej Aršavin & Co. zdaj vse upe polagajo na SP 2014 v Braziliji. Rusi so prepričani v Capelloc uspeh, saj gre za enega njaboljših trenerjev zadnjega obdobja. »Capello je pripravljen vestno služiti reprezentanci, celo preselil se bo v Rusijo. Zaenkrat ni izrazil nobenih posebnih zahtev. Gre za enega najboljših trenerjev na svetu. Njegove sposobnosti, izkušnje in dosežki govorijo sami zase. Mislim, da lahko naredi ruski nogomet še bolj zanimiv,« so še menili na ruski zvezi.

Capello je v svoji bogati trenerski karieri vodil Milan, Romo, Juventus in Real Madrid, leta 2007 pa sedel na angleški selektorski stolček, potem ko se Anglija ni uspela uvrstiti na euro 2008. Na letošnje prvenstvo so se Angleži sicer prebili, ne pa tudi Capello, saj je po uspešnih kvalifikacijah zapustil reprezentanco, ker se ni strinjal z odvzemom kapetanskega traku Johnu Terryju.