Capellov stolček pod vprašajem, Hulk podaljšal pogodbo

Fabio Capello bo ostal brez službe, če se z rusko nogometno reprezentanco ne bo uvrstil na EP 2016.

Objavljeno
16. februar 2015 15.29
Posodobljeno
16. februar 2015 15.29
reut* Capello
N. G., Delo.si
N. G., Delo.si

Moskva - Selektorski stolček Fabia Capella je zaradi neprepričljivih predstav ruske nogometne reprezentance že dalj časa pod vprašajem. Predsednik ruske nogometne zveze Nikolaj Tolstiha je kot pogoj za nadaljevanje sodelovanja navedel uvrstitev na Euro 2016.

Capello je najbolj plačan trener na svetu, ruska reprezentanca pa pod njegovim vodstvom ne blesti. Na svetovnem prvenstvu v Braziliji so izpadli že v skupinskem delu, vendar je 68-letni Capello vseeno prejel zaupnico za nadaljevanje dela. Rusija v skupini G trenutno zaseda tretje mesto, ki še vodi v dodatne kvalifikacije, pred njo pa sta uvrščeni reprezentanci Avstrije in Švedske.

Hulk ostaja v Zenitu

Brazilski napadalec Hulk je podaljšal pogodbo z Zenitom iz Sankt Peterburga do leta 2019. Brazilec je k vodilnemu moštvu ruskega prvenstva prišel leta 2012, Zenit pa je Portu zanj odštel 60 milijonov evrov. Na 92 tekmah je za ruski klub doseel 44 zadetkov.

Kolo Toure nič več za reprezentanco

Reprezentant Slonokoščene obale se je po osvojenem naslovu afriškega prvaka odločil, da zaključi reprezentančno kariero. Štiriintridesetletni osrednji branilec Liverpoola je za slone zbral 117 nastopov in dosegel sedem golov.

»Težko mi je, v reprezentančnem dresu sem se vedno odlično počutil, vedno sem igral z veliko emocijami. Toda čas je, da se poslovim. Izpolnil sem cilj, postal sem afriški prvak,« je odločitev pojasnil Toure.

Toure, ki je v Evropi nastopal tudi za Arsenal in Manchester City, je za reprezentanco Slonokoščene obale prvič nastopil že leta 2000. Zadnjo tekmo je odigral v finalu afriškega prvenstva proti reprezentanci Gane, ki jo je Slonokoščena obala dobila z 1:0, Toure pa je odigral celotno srečanje.