Casillas: Alarm v Dortmundu morda dobrodošel za Real

Veliko sreče je imel Real Madrid, da ni na povratni četrtfinalni tekmi v Dortmundu doživel še hujšega poraza.

Objavljeno
09. april 2014 10.14
Posodobljeno
09. april 2014 10.14
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dortmund - Kdo bi si mislil, da bo boj za polfinale med Real Madridom in Borussio Dortmundom tako napet. Španci so si namreč na prvi tekmi priborili udobno prednost s 3:0, nihče pa ni verjel, da lahko v tej sezoni skromni lanski finalisti še ogrozijo »beli balet«. A se je ob vrnitvi Roberta Lewandowskega v moštvo rumeno-črnih zgodilo prav to, le malo sreče je ob dveh goli Marca Reusa zmanjkalo varovancem Jürgena Kloppa za popolno senzacijo in preobrat.

Borussia je zmagala z 2:0 in bila večji del tekme boljši nasprotnik od Reala, ki je tokrat igral brez poškodovanega Cristiana Ronalda. Pred še hujšim porazom je »galaktike« obvaroval vratar Iker Casillas, ki je sicer že do 37. minute prejel dva gola. Po tekmi je kapetan Madridčanov opozoril svoje soigralce, naj se pred polfinalom, kamor so napredovali s skupnim izidom 3:2, zamislijo nad opozorilom, ki so ga dobili v Porurju.

»Morda je bila ta tekma dobra za nas, saj nas je prikovala na realna tla, od časa do časa je dobro dobiti takšno lekcijo,« je po tekmi povedal Španec. »Delali smo veliko napak, zlasti v zadnji vrsti. Te bi nas skoraj stale napredovanja. V polfinalu si tega nikakor ne smemo privoščiti. A vseeno boljše, da smo opozorilo dobili nocoj in ne na tekmah, ki prihajajo,« je razmišljal.

Kot je dodal kapetan, je odločila psihična trdnost ekipe. »Po pol ure je semafor kazal 2:0, zgrešili smo 11-metrovko in bili v zelo težkem položaju. V takšni situaciji moraš ostati močan, poskušaš se znajti in se izviti iz težkega položaja,« je še povedal Casillas in po tekmi iskreno čestital tudi vratarju nasprotnega moštva Romanu Weidenfelleju za ubranjeno najstrožjo kazen. Na belo točko je sodnik Damir Skomina pokazal po igranju z roko Lukasza Piszczeka, zgrešil pa je Angel di Maria.

»Veselimo se napredovanja v polfinale, dosegli smo cilj, četudi ne na način, kakršnega bi si želeli. Stvari bi se na tekmi obračale drugače, če bi zadeli tisto 11-metrovko. Namesto tega pa smo delali napake in podarili dva gola. Bolj z glavo smo igrali v drugem polčasu, ko smo vendarle zdržali in se bolje branili,« po tekmi trener Carlo Ancelotti ni mogel biti najbolj zadovoljen.

Na drugi strani trener Jürgen Klopp svojim fantom ni mogel očitati ničesar. Držali so obljubo in se borili do zadnjega atoma moči, po tekmi pa kajpak bili precej razočarani. Preobrat je bil blizu, priložnosti je bilo veliko, zlasti bolela sta dva zapravljena gola Henrikha Mkhitaryana v drugem polčasu.

»Ta tekma bo šla v anale. Posnetek te tekme naj si ogledajo vse ekipe, ki so po prvi tekmi zaostajale z 0:3,« je dejal Klopp, ki se je zadeval, da bi zlahka zmagali tudi s 4:0, a Mkhitaryan pač ni imel svojega dneva. »Nobena od teh priložnosti ni bila lahka. To se pač dogaja v nogometu. Zgrešili smo še veliko drugih priložnosti, imel jo je tudi Kevin Grosskreutz, tudi v Madridu smo jih zapravili veliko. Če bi zadeli v gosteh, bi nam bilo veliko lažje, prepričan sem, da bi lahko napredovali,« je še dejal Klopp.