Cassano: Mislil sem, da bom umrl

Italijanski nogometaš Antonio Cassano se želi po novembrski operaciji srca čim prej vrniti v formo.

Objavljeno
06. april 2012 10.19
Posodobljeno
06. april 2012 11.20
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Rim - Nogometaš italijanskega prvoligaša Antonio Cassano se je po več mesečni odsotnosti pred dnevi uspešno vrnil na zelenice. Kot je povedal za italijansko televizijo Studio Sport, so bili zadnji meseci zanj zelo težki, saj se je bal, da bo umrl.

Cassano je 14. novembra moral na operacijo srca, po slabih petih mesecih pa so mu zdravniki že dali zeleno luč za vrnitev. Tako bo za Milan morda zaigral že na sobotnem obračunu v serie A proti Fiorentini.

»Bal sem se, da bom umrl. Tudi ko je ta strah minil, sem veliko razmišljal o tem, da bi nehal igrati,« je priznal 29-letni nogometaš. »Toda zdaj sem pripravljen, da se vrnem na igrišča,« morda že v soboto proti Fiorentini,« je dejal.

Četudi Cassano ni igral že od oktobra, ko je zaradi napake na srcu doživel lažjo kap, ni izključil niti nastopa za italijansko reprezentanco na letošnjem Euru.

»Če se bom lahko vrnil in videl, da mi gre dobro, bom vesel. Če pa bom menil, da mi ne gre dobro, se bom zahvalil vsem in odšel domov. Želim, da imajo ljudje dobre spomine na Cassana, nobenega usmiljenja nočem!« je še zatrdil.