Čech ne želi sedeti na klopi, Mourinho o vrnitvi Drogbaja

Z vrnitvijo Thibauta Courtoisa iz Atletica v Chelsea je status Petra Čecha prvič pod vprašajem.

Objavljeno
25. julij 2014 13.32
Posodobljeno
25. julij 2014 13.32
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Glede na to, da se po odlični sezoni v Chelsea vrača Thibaut Courtois, ki ga je klub pred tremi sezonami posodil madridskemu Atleticu, je dolgoletni čuveaj mreže Londončanov Petr Čech upravičeno zaskrbljen zaradi svojega nadaljnjega statusa v klubu. Prvič se bo verjetno zgodilo, da ne bo prva izbira trenerja.

Jasno je namreč, da Courtois ne bo sedel na klopi, trener Jose Mourinho, ki pa je opisal kot trenutno najboljšpega mladega vratarja na svetu, bo 22-letnika skoraj zagotovo takoj poslal v vrata.  A Čech ne želi vdati v usodo, odločen je, da bo Mourinhu dokazal, da si še vedno zasluži status prvega vratarja.

»Vedno dam vse od sebe, to je vse, kar znam. Še naprej se bom trudil, da bom ob začetku sezone čim bolje pripravljen. O tem, kakšna bo ekipa na prvi tekmi, bo odločil Jose Mourinho. Mi igralci se lahko le čim bolje dokazujemo. Je pa res, da ne želim sedeti na klopi in vse bom naredil, da mi ne bo treba,« je povedal češki vratar. 

Čech je na pripravah v Avstriji prvič po poškodbi rame konec minule sezone stopil med vratnici, njegovo moštvo je iztržilo le neodločen izid proti ekipi WAC. »Odlično je biti spet na igrišču. Gre mi bolje, kot sem pričakoval, imel sem občutek, da vmes sploh nisem počival,« je povedal Čech, ki bo svojo formo že čez nekaj dni preveril pred slovenskimi navijači, na prijateljski tekmi z Olimpijo v Stožicah.

Se bo vrnil Drogba?

Mourinho je v Avstriji s sedmo silo spregovoril tudi o morebitni vrnitvi dolgoletnega nogometaša Chelseja Didierja Drogbaja. Napadalec Slonokoščene obale, ki je bil leta 2012 najbolj zaslužen za prvi naslov v ligi prvakov, bi lahko iz Galatasaraya prestopil kot prosti igralec.

»Če ga bomo pripeljali nazaj, in o tem se moramo odločiti kmalu, bo to zaradi njegovih kakovosti, s katerimi bi lahko okrepil ekipo, ne zaradi čustev. Vemo, da ga srce vleče nazaj, zato tudi razmišljamo o dogovoru. Vemo, da drogba sodi k nam. Želimo osvajati lovorike, Drogba pa je eden najboljših napadalcev v Evropi. Poleg tega je še vedno zelo vajen igranja v angleškem prvenstvu,« je povedal portugalski trener.

Danes 36-letni Drogba je s Chelseajem v letih 2004-2012 osvojil deset lovorik in zabil 157 golov v 342 v tekmah. Najpomembnejši je bil zadetek v finalu lige prvakov leta 2012 proti Bayernu.