Čech nočna mora za Messija (VIDEO)

Argentinec Lionel Messi podira številne strelske rekorde, toda tudi on ima svojo hibo - še nikoli ni zadel proti Petru Čechu.

Objavljeno
22. februar 2016 10.56
A. V.
A. V.

Barcelona - Lionel Messi se lahko pohvali, da ima pet zlatih žog, da je prvi strelec v zgodovini španske lige, da trese mrežo skoraj iz tedna v teden, toda obstaja vratar, ki se lahko pohvali, da mu Messi še nikoli ni zabil gola. To je Petr Čech, vratar londonskega Arsenala.

Čech in Messi sta se soočila šestkrat, ko je češki čuvaj mreže še branil pri Chelseaju. Najbolj ostaja v spominu polfinale lige prvakov med Barcelono in Chelseajem v sezoni 2011/12. Londončani so prvo tekmo dobili z 1:0, na povratni v Kataloniji pa je Barcelona že vodila z 2:1, na kar je imel Messi enajstmetrovko. Čecha je premagal, toda žogo je zadela okvir vrat. V finale so nato napredovali Londončani, ki so tudi osvojili evropski naslov.

"Dolgo časa sploh nisem razmišljal o tem, da mi Messi še nikoli zabil gola. Verjetno ni veliko vratarjev, ki se lahko pohvalijo s tem podvigom, še posebno tisti, ki so proti Messi branili na več kot petih tekmah," je govoril Petr Čech, ki bo stal z Messijem iz oči v oči spet jutri na tekmi osmine finala lige prvakov: "Takoj podpišem, da mi Messi tokrat zabije, v četrtfinale pa napreduje Arsenal." 

S tem se bo porušilo še eno zgodovinsko dejstvo, saj Arsenal še nikoli ni izločil Barcelone.