Čeferin ima tudi podporo Madžarov

Madžarska nogometna zveza je kot zadnja javno podprla predsednika NZS Aleksandra Čeferina za predsednika UEFA.

Objavljeno
30. avgust 2016 11.31
Brdo 17.2. 2011, Aleksander Ceferin novi predsednik NZS foto: Tomi Lombar
M. Ž.
M. Ž.
Ljubljana - Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin se v volilno tekmo za predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA) podaja iz vse boljšega položaja. Čeferinu je namreč podporo izkazala tudi Madžarska nogometna zveza, ki se je pridružila širokemu seznamu podpornic iz celotne Evrope.

Madžarska nogometna zveza vidi v Aleksandru Čeferinu kandidata, ki ponuja dolgoročno rešitev za izzive Evropske nogometne zveze.

»Glede na strateške cilje, prednostne naloge in izzive, s katerimi se sooča Evropska nogometna zveza, menimo, da mora biti novi predsednik Uefe oseba, ki bo lahko strokovno in dolgoročno vodila organizacijo, pri tem pa imela tudi izrazite vodstvene sposobnosti. Madžarska nogometna zveza bo iz tega razloga na prihajajočih volitvah za predsednika Evropske nogometne zveze podprla Aleksandra Čeferina,« so obrazložili svojo odločitev pri Madžarski nogometni zvezi.

Madžarska nogometna zveza ob tem pričakuje, da bo novi predsednik krovne evropske nogometne organizacije okrepil profesionalni vidik in družbeno odgovornost, ob tem pa poskrbel za transparentnost na vseh področjih ter za tesno sodelovanje z nacionalnimi nogometnimi zvezami.

Volitve za predsednika Evropske nogometne zveze bodo 14. septembra v Atenah, Čeferinova protikandidata pa sta Španec Angel Maria Villar in Nizozemec Michael van Praag.