Čeferin lahko računa tudi na podporo Portugalske

Evropskim nogometnim zvezam, ki so javno podprle Aleksandra Čeferina za predsednika UEFA, se je pridružila še portugalska.

Objavljeno
10. september 2016 18.09
jsu*Aleksander Čeferin
M. Ž.
M. Ž.

Lizbona - Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin je dobil nov glas podpore na prihajajočih predsedniških volitvah Evropske nogometne zveze.

Danes ga je podprla še Portugalska, ki se je kot 29. (izmed 55.) evropska nogometna zveza postavila na stran prvega moža NZS.

Aleksander Čeferin ima v predsedniški bitki le enega protikandidata, po umiku Španca Angela Marie Villarja se za to mesto poteguje le še Nizozemec Michael van Praag.

»Michaela van Praaga poznam že kar nekaj časa, globoko ga spoštujem, tudi njegove ideje, ampak mi bomo volili Aleksandra Čeferina. Je dinamična oseba, še vedno je mlad, a ima veliko izkušenj na številnih področjih,« je obrazložil predsednik portugalske nogometne zveze Fernando Gomes in izpostavil, da ima 48-letni Slovenec širok in ambiciozen program.

Čeferin je o podpori portugalske zveze dejal: »Gre za čast in privilegij, da me je podprla Portugalska, ki predstavlja pomemben narod v svetovnem nogometu, gre tudi za aktualne evropske prvake.«

Predsedniške volitve bodo 14. septembra v Atenah.