Čeferin na obisku v Gruziji in Azerbajdžanu

Danes se bo udeležil slovesnosti ob predstavitvi logotipa eura 2020, včeraj si je ogledal dvoboj Gabale in Mainza.

Objavljeno
30. september 2016 15.31
Georgia UEFA
J. P.
J. P.

Baku - Novi predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je po izvolitvi na izrednem kongresu v Atenah obiskal že tri države, gostiteljice evropskega prvenstva leta 2020, ki bo docela specifično, ker si ga bo delilo kar trinajst držav prirediteljic. Po Veliki Britaniji in Italiji se je te dni mudil tudi v Azerbajdžanu, kjer se bo danes udeležil slovesnosti ob predstavitvi uradnega logotipa eura 2020 na Olimpijskem štadionu v Bakuju, ki bo sicer gostil tri dvoboje skupinskega dela in en četrtfinalni obračun.

Čeferin, ki ima v spremstvu še generalnega sekretarja evropske krovne organizacije Theodora Theodoridisa in vodjo za odnose z nacionalnimi zvezami pod okriljem UEFA Zorana Lakovića, si je sinoči na štadionu Bakcell Arena ogledal tudi dvoboj evropske lige med domačo Gabalo, kvalifikacijsko krvnico Maribora, in Mainzem (2:3). Danes je delegacijo UEFA sprejel azerbajdžanski predsednik Ilham Alijev, obisku pa so prisostvovali tudi predstavniki tamkajšnje nogometne zveze (AFFA) na čelu z Rovnagom Abdulajevom, ki je v Atenah podprl Čeferina.

Že dan prej je Grosupljčan obiskal tudi Gruzijo, kjer ga je med drugimi pomembnimi gostitelji sprejel premier Giorgi Kvirikašvili. Obe stráni sta poudarili željo po še tesnejšem sodelovanju in izrazili upanje, da bo Gruzija prihodnje leto uspešnejša prirediteljica evropskega prvenstva za igralce do 19 let. Spomnimo: tudi predsednik tamkajšnje nogometne zveze Levan Kobiašvili je sredi meseca na izrednem volilnem kongresu oddal svoj glas za slovenskega funkcionarja.