Čeferin: Navijam za Slovenijo, a ji to ne bo kaj dosti pomagalo

Aleksander Čeferin je gostoval v Srbiji in se dotaknil tudi možnosti reprezentanc s področja bivše Jugoslavije za SP.

Objavljeno
31. marec 2017 21.30
brez naslova
N. Gr.
N. Gr.

Stara Pazova - Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je gostoval v Stari Pazovi, kjer je obiskal srbsko Hišo nogometa. Sprejel ga je tudi srbski premier Aleksandar Vučić, ki je Čeferinu obljubil, da bo Srbija v bližnji prihodnosti dobila nacionalni stadion v okolici Beograda, ki bo ustrezal sodobnim evropskim standardom.

Čeferin je s predsednikom srbske nogometne zveze Slavišo Kokezo vnovič govoril o ligi prvakov in tudi srbskim medijem potrdil, da bo liga prvakov ostala odprt sistem in da bo v njej še vedno prostor tudi za male klube. Poudaril je, da se v Srbiji igra dober nogomet, a da sta njihova največja problema zastarela infrastruktura in navijaški izgredi na tekmah. Zagrozil je, da Srbiji grozi izključitev iz evropskih tekmovanj, če se bodo izgredi nadaljevali.

Nato je podal še svoje mnenje o možnosti reprezentanc s področja nekdanje Jugoslavije za preboj na svetovno prvenstvo v Rusiji. »Srbiji in Hrvaški gre dobro, tudi Bosna in Hercegovina ne zaostaja veliko. Makedonija in Črna gora imata nekoliko manj možnosti, Slovenija pa ... seveda navijam za Slovenijo, a ji to ne bo kaj dosti pomagalo. Kljub temu upam, da se jim uspe uvrstiti v Rusijo,« je zbranim medijem povedal Čeferin.

Pojasnil je še, da se z gol tehnologijo in drugimi tehnološkimi dodatki načeloma strinja, a je problematično, ker se tekma prekinja. »Ne moremo vsakih pet minut prekiniti tekme, zato na največjih tekmah video pomoči še ne bomo videli prav kmalu.«

Aleksandra Čeferina v naslednjih dneh čakajo priprave na kongres evropske nogometne zveze, ki se bo v sredo začel v Helsinkih na Finskem.