Čeferin ob letu osorej še močnejši kot v Atenah

Predsednik Uefe po enem letu prvega mandata: »Izpolnili smo predvolilne obljube, naslednji izziv je finančni 'ferplej'«.

čet, 14.09.2017, 12:00

Ljubljana – Danes mineva leto dni od volitev predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA), na katerih je kandidat NZS Aleksander Čeferin premagal Nizozemca Michaela van Praaga. Članice Uefe so zaznale reformni program Grosupeljčana, ga podprle z izidom 42:13, po letu dni pa je možno oceniti uspešnost implementacije programa nekdanjega predsednika NZS.

Čeferin je prepričljivo porazil Nizozemca, zato so bila pričakovanja članov nogometne družine upravičeno visoka. Ko je tik pred volitvami v luksuznem hotelu Grand Resort Lagonissi, 50 kilometrov južno od atenskega pristanišča Pirej, zatrdil, da bo uresničil obširen volilni program, mu številni niso verjeli. Toda že na prvem rednem kongresu Uefe se je zgodilo prav to. Odločil se je za celovit reformni paket načete organizacije, aprila je dal na glasovanje sveženj sprememb in dobil soglasno podporo delegatov. Ti so med drugim potrdili omejitev mandatov predsednika in članov izvršnega odbora Uefe na največ tri, sprejeli pravilo, po katerem morajo kandidati za izvolitev v IO zasedati enega od izvršnih položajev v nacionalnih zvezah, uvedli dva sedeža v IO za združenje najbogatejših klubov (ECA) – pozneje sta to postala Karl-Heinz Rummenigge (Bayern) in Andrea Agnelli (Juventus) – in v Uefin statut zapisali etično in dobro vodenje organizacije.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.

Povezane novice

Uefa pričakovano sprožila preiskavo proti PSG
1. september ob 19:31
Uefa bo preiskala, če je PSG z dvema rekordnima prestopoma kršil pravila finančnega ferpleja.
Prijavi sovražni govor