Čeferin v Londonu razkril logotip za euro 2020

Novi predsednik Uefe Aleksander Čeferin se mudi v Londonu, ki bo gostil finale evropskega prvenstva 2020.

Objavljeno
21. september 2016 15.49
SOCCER-EURO2020-LAUNCH/
Š. Ro.
Š. Ro.

London − Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na novi funkciji že zavihal rokave. Te dni se že mudi na prvem pomembnem obisku, v Londonu je razkril uradni logotip evropskega prvenstva 2020.

Naslednje evropsko prvenstvo bo sicer gostilo kar 13 evropskih mest. Logotip prikazuje živobarvne obrise navijačev ob pokalu Henrija Delaunayja na zelenem mostu, pooseblja pa vez med 13 državami gostiteljicami. Tekme bodo na sporedu v Azerbajdžanu, Belgiji, na Danskem, Madžarskem, Irskem, Nizozemskem, Škotskem, v Nemčiji, Italiji, Romuniji, Rusiji in Španiji.

Eden pomembnejših gostiteljev pa bo s slovitim stadionom Wembley tudi britanska prestolnica. V Londonu se bo s tekmami polfinala in finala prvenstvo tudi zaključilo.

»Uefa si želi, da bi bilo evropsko prvenstvo 2020 pravi praznik igre, ki jo ljubimo in cenimo,« je v govoru v londonski mestni hiši dejal Čeferin in dodal: »Kateri je boljši način, da tekmovanje enkrat prinesemo na vse štiri vogale naše čudovite celine?«

Čeferina sta ob predstavitvi spremljala Greg Clarke, novi predsednik angleške nogometne zveze, in župan Londona Sadiq Khan. »Veselimo se, da bomo lahko pozdravili navijače z vse Evrope. Kot pravo mednarodno mesto ima London navijače s tako rekoč vsega sveta. Ena največjih lepot nogometa je, da združuje ljudi z vsega sveta,« pa je dejal Khan.