Celjani bodo morali za zmago nad Dacio igrati nad svojim zmožnostim

Nogometaši Celja bodo v četrtek v Kišinjovem proti moštvu Dacia odigrali uvodno tekmo kvalifikacij za evropsko ligo.

Objavljeno
02. julij 2012 19.46
Posodobljeno
02. julij 2012 20.06
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Celje - Po krajšem poletnem premoru se bo za nogometaše Celje že pričela nova sezona. V četrtek jih namreč čaka prva tekma prvega kola kvalifikacij za igranje v evropski ligi. Tekmec Celjanov bo moldavijsko moštvo FC Dacia, ki bo imelo prednost domačega igrišča, povratna tekma pa bo v celjski Areni Petrol 12. julija.

Športni direktor NK Celje Ambrož Krajnc je pred odhodom v Moldavijo dejal: »O nasprotniku in o njegovi moči ne bomo izgubljali besed. Prepričali smo se, da gre za izjemno zahtevnega nasprotnika, vendar pa smo vsi skupaj prepričani, da bomo dali vse od sebe. Poskusili ga bomo premagati.«

Trener Celjanov Marijan Pušnik je razkril, da pričakuje uvrstitev v naslednji krog, vendar bodo morali njegovi fantje za tak uspeh igrati nad njihovimi zmožnostmi. Moti ga tudi dejstvo, da sta odpadli zadnji dve pripravljani tekmi, saj bi se morali pomeriti še z Ukrajinci in Madžari.

»Pričakujem, da bodo fantje dali vse od sebe. Moštvo je razen Amela Mujčinovića in Sebastjana Gobca dokaj mlado, a to ne bo v nadaljevanju prvenstva naš alibi. To je velika priložnost za fante, da si na slovenskem nogometnem prostoru zagotovijo ime. Iz svoje strani lahko obljubim, da bodo fantje tekli, da bodo agresivni. Stanje v celotnem klubu je zdaj zelo pozitivno. Na dobri poti smo. Dacia? Ekipa je zelo močna. Če bi se primerjali po proračunu, potem ne bi imeli možnosti. Oni so skupaj s Šerifom najboljši ekipi v domači ligi, krepko pred ostalimi. Imajo veliko število tujcev. Individualno kvaliteta je definitivno na njihovi strani, a jaz pravim, da moštveni duh in faza presenečenja, nam lahko prineseta pozitiven rezultat pred povratno tekmo,« je razmišljal Pušnik.

Četrtkov obračun se bo v Kišnjovu začel ob 18.30 uri.