Celjani močnejši za nekdanjega reprezentanta Cvijanovića

Otrok Gorice in dolgoletni zvezni igralec Maribora je celjskemu prvoligašu obljubil zvestobo do konca sezone.

Objavljeno
12. september 2016 18.43
pigac*Goran Cvijanović (Maribor)
J. P.
J. P.

Celje - Slovenski nogometni prvoligaš Celje je že po izteku poletnega prestopnega roka igralski kader okrepil z izkušenim 30-letnim (rojstni dan je imel v petek) zveznim igralcem Goranom Cvijanovićem, nazadnje članom kuvajtskega Al-Arabija, ki je novemu delodajalcu obljubil zvestobo do konca sezone. To je že četrti nekdanji član Maribora, ki se je preselil v knežje mesto - po Elvedinu Džiniću, Amarju Rahmanoviću in Daliborju Volašu.

»To je nova izkušnja v moji karieri, upam, da bo uspešna, kot so bile pretekle, ko sem bil vselej član klubov z dobrimi rezultati. Verjamem, da se nam bo posrečilo tudi v Celju, kjer so sestavili kakovostno ekipo. Večino igralcev že poznam, nekatere iz mlajših reprezentančnih selekcij, drugi so bili že moji soigralci v preteklosti. Mislim, da se bom hitro vklopil in moštvu pomagal proti vrhu prvoligaškega tekmovanja,« poudarja Cvijanović.

Športno pot je začel pri Gorici, kjer je naredil prve nogometne korake in nato pet sezon, do leta 2010, nosil tudi majico članske prvoligaške ekipe. Pot ga je nato vodila k državnemu prvaku Mariboru, pri katerem je ostal štiri sezone, preden se je odločil za prvo tujo avanturo in za eno sezono okrepil vrste Kekove Rijeke. Zatem se je za nekaj tekem vrnil k domači Gorici, nazadnje pa branil barve Al-Arabija. Med letoma 2012 in 2014 je bil tudi članski reprezentant, v štirih dvobojih pa ni prispeval zadetka.