Celjani po slovesu od EL misli že usmerili v domače prvenstvo

Nogometaši Celje že razmišljajo o prvem domačem tekmecu, ki bo Triglav, tudi pri Olimpiji se veselijo začetka 1. SNL.

Objavljeno
13. julij 2012 20.47
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Celje - Nogometašem Celja ni uspelo preskočiti prve ovire na evropski poti, saj so v prvem kolu predkola kvalifikacij za evropsko ligo morali priznati premoč moldavijski Dacii. Odločilen je bil povratni poraz pred domačimi navijači, saj so gostje po enajstmetrovki slavili minimalno zmago z 1:0 ter preboj v drugo kolo.

Kljub porazu, so v klubu zadovoljni in optimistično pričakujejo začetek domačega prvenstva. Prva tekma jih čaka že ta vikend, ko bo v nedeljo ob 18. uri v Areni Petrol gostoval Triglav iz Kranja.

»Še enkrat pa poudarjam, da smo igrali proti zelo, zelo kvalitetnemu moštvu. Individualno je boljši od nas. Vseeno mi drugi polčas daje upanje v boljši celjski jutri, ki pa bo trajal nekaj časa, da fantje začnejo sprejemati način igre, filozofije. Nisem nezadovoljen. Zahvalil bi se vsakemu gledalci posebej, ki je prišel na stadion. To je bila dobra uvertura v novo sezono. Jaz upam, da nas ne bodo gledalci zaradi tega poraza kar zapustili, ampak, da se bodo vračali v vse večjem številu. To bi bila našemu moštvu dodatna vzpodbuda in nagrada za naprej,« je med drugim dejal trener moštva Marijan Pušnik.

Šiljak: Olimpija v Stožicah vedno favorit

Precej bolj uspešno pa je s prvo evropsko oviro opravila Olimpija, saj je v prvem kolu nadigrala Jeunesse Esch iz Luksemburga in se brez težav prebila v drugo kolo. Tudi zeleno-bele ta konec tedna čaka prva prvenstvena tekma, saj v nedeljo v Stožice prihajajo Domžale (tekma bo ob 20. uri).

»Začetek prvenstva je izjemno pomemben, zato smo praktično takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu v Luksemburgu začeli razmišljati o Domžalah. Igramo na Stožicah, kjer smo vedno favoriti in tako se bomo tudi postavili,« je pred uvodnim dejanjem 1. SNL razmišljal trener Olimpije Ermin Šiljak.

Djordje Ivelja in Nikola Nikezić bosta izpustila nedeljski dvoboj, vratar Elvis Džafić naj bi bil že pripravljen za nastope, tudi novinec Iñigo Sarasola se bo lahko že predstavil domači javnosti, zaradi težav z dokumentacijo pa še ni registriran Rok Baskara.

»Fantje čutijo posledice napornega ritma v zadnjem času, na treningu pa dobim glavne informacije o njihovem fizičnem stanju. O udarni postavi za nedeljo se bom odločal na dan tekme, za agresivno in hitro igro, ki jo zahtevam, potrebujem stoodstotno pripravljene igralce,« o sestavi enajsterice za nedeljo pravi Šiljak.