Celjani remizirali z velikim Celticom

Gledalci niso bili prikrajšani za zadetke, videli so lahko štiri gole.

Objavljeno
01. julij 2016 10.23
ap BRITAIN SOCCER CELTIC RANGERS
A. V., STA
A. V., STA
Celje - Celjska Arena Petrol je bila nocoj prizorišče prave nogometne poslastice. Nogometaši škotskega velikana iz Glasgowa Celtica so se v okviru priprav na prijateljskem srečanju pomerili z moštvom iz knežjega mesta. Kot se za prijateljsko tekmo spodobi sta se ekipi razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

Celjani so prvi prišli do vodstva 2:0, aktualni škotski prvaki pa so celo nato morali loviti priključek in na koncu iztržili remi. Pod oba celjskega zadetka se je podpisal kapetan ekipe Danijel Miškić, ki je bil uspešen najprej v 28. minuti in nato še v 49. minuti.

Za slovito zasedbo s Celtic Parka je v 56. minuti znižal na 1:2 Turek Nadir Ciftci, z golom avstralskega Srba Toma Rogića v 75. minuti pa so nato Škoti izenačili.

Ekipa severnoirskega trenerja Brendana Rodgersa, ki je letos maja prevzel trenersko delo v slovitem klubu, je v ponedeljek prispela v Maribor, kjer bo ostala dva tedna. V okviru poletnih priprav bodo Škoti odigrali pripravljalne prijateljske tekme še z graškim Sturmom 3. julija v Merkur Areni, Olimpijo in Mariborom, v Stožicah 6. julija in v Ljudskem vrtu 9. julija.