Celjani zasluženo do prve zmage

Pred tem so imeli na medsebojnih tekmah več uspeha novogoriški nogometaši.

Objavljeno
22. julij 2016 22.24
*bsa* nogomet
A. V., STA
A. V., STA

Celje - Celjski nogometaši so v novo sezono vstopil z minimalnim porazom na gostovanju pri aktualnemu državnemu prvaku Olimpiji, vendar z všečno igro, kar jim je vlivalo optimizem pred današnjim obračunom z Novogoričani, ki so v svoji uvodni tekmi doma z 2:0 premagali novinca v prvoligaški družini Aluminij.

Čeprav so imeli na zadnjih medsebojnih dvobojih nekaj več uspeha novogoriški nogometaši, so morali tokrat priznati premoč varovancem Roberta Pevnika, ki so v tekmi z ne preveč tempa, zasluženo prišli do treh točk. Na njihovi strani so bili tudi statistični podatki, saj so proti vratom gostov sprožili 15 strelov, od tega šest neposredno na vrata, enega tudi v mrežo gostov, medtem ko so Novogoričani sedemkrat streljali na celjska vrata, štirikrat pa je moral domači vratar Matic Kotnik tudi posredovati.

Domači nogometaši so med tednom v svoje vrste pridobili Aneja Lovrečiča in izkušenega branilca Elvedina Džinića, vendar Pevnik nanju še ni računal. Lovrečiča ni bilo niti na klopi, zato pa je z nje tekmo spremljal Džinić. Uvodne minute so bile v znamenju Celjanov, ki so si priigrali nekaj lepih priložnosti. Že v 3. minuti je Tilen Klemenčič s strelom iz obrata zadel vratnico, minuto zatem pa je Gregorja Sorčana skušal presenetiti Danijel Miskić. Okvir gostujočih vrat se je stresel tudi v 17. minuti, ko je z glavo po kotu poskušal Irfan Hadžić, domači nogometaši pa so bili še naprej tisti, ki so več napadali, vendar njihovi poskusi niso obrodili sadov. Toda minuto pred odhodom na zasluženi odmor so bili blizu zadetka tudi gostje, ko je s strelom od daleč poskušal Matija Škarabot, žoga pa je tudi tokrat zadela okvir vrat.

Kar Celjanom, ki na zadnjih osmih prvenstvenih tekmah niso zmagali, ni uspelo v prvih 45 minutah tekme, je v drugem polčasu uspelo že v prvem napadu. Matej Podlogar je po desni strani lepo prodrl v kazenski prostor gostov, na drugi vratnici našel Lovra Čirjaka, ki mu ni bilo težko premagati nemočnega Sorčana. Po prejetem zadetku so gostje zaigrali bolj podjetno, toda Miha Gregorič in Andrej Kotnik nista bila natančna, v 58. minuti pa je Miran Srebrnič v igro poslal povratnika v goriško ekipo Dejana Žigona, ki je deset minut pozneje zapretil Maticu Kotniku, vendar je bil domači vratar na mestu. Pred tem je z roba kazenskega prostora streljal Čirjak, žoga pa je končala v kotu.

Izid je ostal nespremenjen tudi po strelu Miškića, do konca tekme pa si ekipi nista več priigrali kakšne resnejše priložnosti. Žogo so imeli več v nogah gostujoči nogometaši, vendar je bila njihova igra prepočasna, da bi lahko presenetili celjsko obrambo. Po podaji Žigona je v 82. minuti z glavo mimo vrat streljal Arčon, ki ni bil v najbolj ugodnem položaju. Bliže zadetku je bil v zadnji minuti rednega dela igre Rifet Kapić, Bede Amarachi Osuji pa je z roba kazenskega prostora streljal proti domačim vratom, vendar Kotnik ni imel večjih težav, da je ukrotil žogo. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

V naslednjem krogu bodo Celjani 31. julija v gosteh igrali z Aluminijem, že dan prej bo Gorica doma igrala z Radomljami.

Celje - Gorica 1:0 (0:0)
1:0 Čirjak (46.)

Stadion Arena Petrol, gledalcev 400, sodniki: Kajtazović (Kranj), Praprotnik (Ljubljana) in Zupančič (Moravče). Rumeni kartoni: Miškić; Kavčič, Boben.
Celje: Kotnik, Kous, Klemenčič, D. Hadžić, Travner, Šporn (od 55. Pišek), Miškić, Podlogar, Glavaš (od 88. Marcius), Čirjak (od 72. Pungaršek), I. Hadžić.
Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Kavčič, Škarabot, Kapić, Kolenc, Kotnik (od 65. Franciosi), Nagode (od 58. Žigon), Burgić (od 76. Osuji), Arčon.