Chapecoenseju podelili južnoameriški pokal in denarno nagrado

Zveza CONMEBOL je južnoameriški pokal podelila ekipi Chapecoense, čigar igralci so umrli v nedavni letalski nesreči.

Objavljeno
05. december 2016 22.26
Posodobljeno
05. december 2016 22.26
Brazil Colombia Air Crash
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Asuncion - Južnoameriška nogometna zveza (CONMEBOL) je danes odločila, da bo naslov prvaka v južnoameriškem pokalu podelila brazilskemu klubu Chapecoense, katerega igralci so umrli v nedavni letalski nesreči na poti na finalno tekmo.

»CONMEBOL naslov podeljuje Chapecoenseju,« so sporočili iz južnoameriške zveze. Ob naslovu bo brazilskemu klubu pripadla še denarna nagrada v višini dveh milijonov dolarjev.

Manj znani brazilski klub je pisal nogometno pravljico vse do poti na finalno tekmo južnoameriškega pokala, največjo v zgodovini kluba. Potem pa je sanje presekala nesreča letala, v kateri je umrlo 71 ljudi, vključno z večino članov omenjenega brazilskega kolektiva. Za nesrečo, ki se pred tednom je zgodila na severozahodu Kolumbije, je bilo krivo pomanjkanje goriva v letalu.

Chapecoense bi moral v Kolumbiji odigrati prvo tekmo finala južnoameriškega pokala, in sicer v Medellinu proti Atleticu Nacionalu. Ta je takoj po nesreči pozval odgovorne, naj podelijo naslov drugega najpomembnejšega južnoameriškega klubskega tekmovanja Brazilcem.

CONMEBOL je zaradi te poteze Nacionalu podelil nagrado za fair play.