Chelsea, Atletico in Damir Skomina za prvo evropsko lovoriko

Zmagovalci lige prvakov in evropske lige 2011/12 se bodo jutri v Monaku pomerili za evropski superpokal. Sodil bo Damir Skomina.

Objavljeno
30. avgust 2012 18.11
Posodobljeno
30. avgust 2012 18.41
ap*Chelsea Parade
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Za prvo evropsko lovoriko v sezoni se bodo jutri (20.45) v Monaku pomerili nogometaši Chelseaja in Atletica iz Madrida. Prvi so v finalu lige prvakov premagali Bayern, drugi so naslov v evropski ligi osvojili z zmago nad Athletic Bilbaom.

Tako Chelsea, ki je v minuli sezoni prvič v zgodovini osvojil ligo prvakov, kot Atletico Madrid sta že igrala v superpokalu. Chelsea je to lovoriko kot takrat prvak pokala pokalnih zmagovalcev osvojil leta 1998, potem ko je z golom Gusa Poyeta z 1:0 ugnal madridski Real. Prav tako je bil v edinem prejšnjem nastopu v superpokalu uspešen tudi Atletico, leta 2010 je z 2:0 z zadetkoma Joseja Antonia Reyesa in Sergia Agüera odpravil milanski Inter.

 

»Seveda si želimo nadaljevati ta niz z novo zmago v petek. Poleg tega se lovorik nikoli ne naveličaš,« je dejal trener Chelseaja Roberto di Matteo, ki ima v svojem kadru ob mnogih zvezdnikih tudi vedno boljšega Edena Hazarda in prebujenega napadalca Fernanda Torresa. Prav slednji je v osrčju zanimanja mnogih pred petkovim obračunom. Njegova  strelska forma se dviguje, zaradi česar napovedujejo dober obračun z Atleticovim ostrostrelcem Radamelom Falcaom.

Torres je sicer v Atleticu kot otrok začel svojo športno pot. Napovedal je že, da če bo zabil gol na tekmi, ga ne bo proslavljal. A na drugi strani ni nič manj strelsko razpoložen Falcao. Ne nazadnje je svoj strelski potencial v veliki meri pokazal v ponedeljkovi prvenstveni tekmi, ko je Athleticu Bilbau nasul tri gole. »Chelsea ima zares izjemne nogometaše. Moramo jih spoštovati, toda bojimo se jih ne,« pravi Falca.

Sodila bo slovenska ekipa

Na tekmi v Monaku ne bo manjkalo niti slovenskega pridiha. Tekmo superpokala bodo namreč sodili Slovenci z Damirjem Skomino na čelu. Pomagali mu bodo Primož Arhar, Matej Žunič, Bojan Ul, Matej Jug in Slavko Vinčić.

Jutrišnji superpokal je sicer zadnji, ki bo v Monaku, kjer domuje od leta 1998. Od prihodnje sezone dalje bo tekma zmagovalcev dveh najelitnejših evropskih klubskih tekmovanj vsakič na drugem stadionu. Tako je že znano, da bo pPrihodnje leto ta dogodek gostila Praga.