Chelseaju otoški derbi, grobemu Fabregasu rdeča kazen (VIDEO)

Na mednarodnem pokalu nogometnih prvakov PSG boljši od Reala, Milan pa po enajstmetrovkah od Bayerna.

Objavljeno
28. julij 2016 12.50
SOC-FOC-MLS-SPO-INTERNATIONAL-CHAMPIONS-CUP-2016---CHELSEA-V-LIV
J. P.
J. P.

Pasadena - Na mednarodnem pokalu nogometnih prvakov v ZDA je zdesetkana vrsta zadnjega zmagovalca lige prvakov, madridskega Reala, sinoči potegnila kratko v dvoboju s PSG (1:3), Milan je po streljanju enajstmetrovk odpravil zasedbo Bayerna (4:3), ki je v rednem delu izenačila v 90. minuti, ko je Franck Ribery izkoristil priložnost z bele točke, v angleškem dvoboju pa je bil Chelsea z 1:0 uspešnejši od Liverpoola.

Po podaji Cesca Fabregasa iz kota je v kazenskem prostoru najvišje skočil Gary Cahill in že v deseti minuti odločil zmagovalca. Vendar pa so imeli Londončani v drugem polčasu kar precej težav z branjenjem minimalne prednosti, saj jih je na cedilu pustil prav asistent pri edinem zadetku, 29-letni španski zvezni igralec Fabregas, ki je brutalno pokosil 30-letnega tekmečevega estonskega branilca Ragnarja Klavana in si za oster štart prislužil rdeč karton in predčasno pot v garderobo.

Po tekmi je igralca v bran vzel novi Chelseajev trener Antonio Conte: »Vem, da je Cesc dober fant in se ne znajde pogosto v takem položaju. Žal mi je zanj, žal mi je tudi za Liverpoolovega igralca.« Klavan jo je k sreči odnesel brez poškodbe in obračun odigral do konca.

DANAŠNJI IZIDI

Real Madrid : PSG 1:3
Marcelo 44./11-m; Nanitamo Ikone 2., Thomas Meunier 35., 40.

Bayern : Milan 3:4 - po 11-m (3:3)
Franck Ribery 29., 90./11-m, David Alaba 39.; Mbaye Niang 23., Andrea Bertolacci 49., Juraj Kucka 61.

Chelsea : Liverpool 1:0
Gary Cahill 10.