City le še korak od naslova, slovo Fulhama in Cardiffa

V naslednji sezoni angleškega prvenstva se bosta v drugo ligo preselila Fulham in Cardiff. Manchester City že blizu cilja.

Objavljeno
03. maj 2014 22.57
Posodobljeno
03. maj 2014 22.57
SOCCER-ENGLAND/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Današnje tekme 36. kola angleške prve nogometne lige še niso dale odgovora na vprašanje, kdo bo prvak. V tesnem boju med Liverpoolom in Manchester Cityjem, je zdaj v rahli prednosti slednji. Vodi namreč zaradi boljše gol razlike (59:50), potem ko je na sobotni tekmi s 3:2 premagal Everton.

Junak zmage je bil z dvema goloma Edin Džeko, v prvem polčasu je po zaostanku izenačil Sergio Agüero. City ima naslov praktično zagotovljen, če bo le zmagal na dveh preostalih tekmah. Sicer ga še vedno lahko ulovita Chelsea in Liverpool, a če bodo sinje modri v sredo premagali Aston Villo in Wast Ham naslednji konec tedna, jim bo naslov težko odvzeti.

»Dosegli smo pomembno zmago. Pritisk je velik, ni se lahko vrniti po golu zaostanka. V tem trenutku bi bilo najslabše, če bi menili, da smo že osvojili naslov. Zdaj se moramo kar najbolje pripraviti na tekmo z Aston Villo in bomo videli, kaj prinese,« je po tekmi dejal trener Manuel Pellegrini.

S porazom Evertona si je mesto med četverico in nastope v ligi prvakov že zagotovil Arsenal. Je pa tudi že jasno, da bosta prihodnjo sezono v drugoligaški konkurenci igrala Cardiff City in Fulham. Cardiff je danes v gosteh izgubil v Newcastlu z 0:3, Fulham pa je moral priznati premoč Stoku, ki je slavil s 4:1. V nedeljo se omenjenima lahko pridruži Norwich City, če izgubi proti Chelseaju.

Aston Villa si je obstanek zagotovila z zmago s 3:1 proti Hull Cityju, Robert Koren ni dobil priložnosti za igro. Velik korak k obstanku je naredil tudi Sunderland, ki je na Old Traffordu premagal Manchester United z 1:0.