City v Manchestru od raja do pekla in nazaj

Osem zadetkov na Etihadu in zmaga sinje modrih s 5:3 proti Monacu na eni najboljših tekem lige prvakov v tej sezoni.

Objavljeno
21. februar 2017 23.39
Britain Soccer Champions League
N. Gr.
N. Gr.

Manchester - Tako razburljivih tekem osmine finala kot v tej sezoni v ligi prvakov že nekaj časa ni bilo. Za nov triler sta poskrbela Manchester City in letos zelo razigrani Monaco, ki je v Manchester pripotoval v vlogi izrazito podrejenega kluba. Na začetku tekme so bili varovanci Pepa Guardiole resda boljši, nato pa se je začel šov letos najbolj razpoloženega napada Evrope. 

Prerojeni Radamel Falcao je najprej poskrbel za izenačenje, nato je odkritje sezone Kylian Mbappe Monaco povedel v vodstvo, Falcao pa na začetku drugega polčasa najprej priboril enajstmetrovko in jo nato poslal naravnost v naročje vratarja Willyja Caballera. Še vedno zmedeni kolumbijski napadalec je že v naslednjem napadu izgubil žogo, Sergio Agüero je krenil v protinapad, Danielu Subašiču pa je po razmeroma nenevarnem strelu žoga ušla v mrežo in City je ujel priključek. A veselje navijačev na Etihadu je bilo resnično kratko, saj je za novo prednost gostov že tri minute kasneje poskrbel prav »el Tigre« Falcao. 

City je v zaključku izkoristil nekaj lukenj v obrambi ekipe iz kneževine, zadeli so še trikrat in si vendarle priigrali lepo popotnico za pot v Monako. A z nekaj več sreče bi se tekma lahko razpletla tudi drugače, saj si je Monaco priigral kopico zelo zrelih priložnosti. 

Bayer že pred povratno tekmo na kolenih

Navijači Bayerja so po slabih igrah v zadnjih tednih z nelagodnostjo pričakovali obisk Atletica, zle slutnje pa so se uresničile. Ekipa Rogerja Schmidta je bila na sredini igrišča spet premalo agresivna, kar so Madridčani izkoriščali za nevarne protinapade. V 25. minut je semafor na BayAreni kazal že 0:2. Karim Bellarabi je na začetku drugega dela zadel za priključek, a se je potop domače ekipe nadaljeval deset minut kasneje, ko je Kevin Gameiro izkoristil pravilno dosojeno enajstmetrovko za Atletico. Avtogol Stefana Savića je Nemce še enkrat vrnil v igro, za visoko vodstvo pred povratno tekmo pa je poskrbel Fernando Torres. Bayer na povratni tekmi na štadionu Vicente Calderon čaka zelo zahtevna gola, saj morajo nadoknaditi zaostanek dveh zadetkov in kar štirih zadetkov v gosteh, ki jih je dosegel Atletico.

Kevin Kampl je odigral vseh 90 minut, a je tudi on zapadel v Bayerjevo povprečje. Nekajkrat je sicer lepo posredoval na sredini in razigraval Juliana Brandta ter Bellarabija, a je bil ob tem tudi posredno odgovoren za zadetek Saula Nigueza v prvem polčasu. Jan Oblak po poškodbi še ni bil nared za igro, tekmo v Leverkusnu je spremljal s klopi za rezervne nogometaše. 

LIGA PRVAKOV

Manchester City - Monaco 5:3 (1:2)
Sterling 26, Agüero 58, 71, Stones 77, Sane 82; Falcao 32, 61, Mbappe 40.

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2:4 (0:2)
Bellarabi 48, Savić 68; Niguez 18, Griezmann 25, Gameiro 59, Torres 86.