Claudio Ranieri dobil odpoved

Uprava Leicestra je odpustila trenerja Claudija Ranierja, ki se je v pretekli sezoni podpisal pod senzacionalni angleški naslov.

Objavljeno
23. februar 2017 22.19
FILES-FBL-ENG-PR-LEICESTER-RANIERI
A. V.
A. V.
Leicester - Uprava Leicestra ni imela usmiljenja. Po slabih rezultatih v novi sezoni je odpustila trenerja Claudija Ranierija, čeprav je v pretekli sezoni moštvo popeljal do senzacionalnega državnega naslova.

Leicester je trenutno le eno točko oddaljen od mest, ki peljejo v drugo angleško ligo, v primeru poraza v novem kolu pa bi Leicester lahko pristal celo na zadnjem mestu. Bolje gre lisicam v ligi prvakov, saj so na prvi tekmi osmine finala izgubile pri Sevilli, za napredovanje v četrtfinale pa Leicestru zadostuje že minimalna zmaga z 1:0.

Član uprave Aiyawatt Srivaddhanaprabha je povedal: "To je bila najtežja odločitev v zadnjih sedmih letih, od kar je naše podjetje King Power prevzelo Leicester. Claudiju se za opravljeno delo iz srca zahvaljujemo."

Ranieri je klub vodil od leta 2015, pred tem pa je vodil številne druge klube, med drugimi Napoli, Fiorentino, Valencio, Atletico Madrid, Chelsea, Juventus, Romo, Inter, Monako, bil pa je tudi selektor Grčije.