Conte še bližje Chelseaju

Selektor italijanske nogometne reprezentance Antonio Conte bo po letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji zapustil "azzurre".

Objavljeno
15. marec 2016 12.13
A.V., STA
A.V., STA
Rim - Novico so sporočili pri Italijanski nogometni zvezi. Šestinštiridesetletni nekdanji Juventusov nogometaš in trener je sicer nacionalno izbrano vrsto prevzel avgusta 2014 in jo popeljal na letošnji Euro.

"Antonio Conte mi je dejal, da bo po koncu evropskega prvenstva končal službo pri reprezentanci. Pravi, da čuti potrebo po zelenici, vsakodnevne treninge in to je nekaj, kar lahko razumemo," je dejal predsednik italijanske zveze Carlo Tavecchio.

Ta Contejeva odločitev je tako samo še spodbudila namigovanja, da bo po EP prevzel angleškega prvoligaša Chelsea, s katerim ga povezujejo že nekaj časa.

Conte naj bi z Londončani že podpisal triletno pogodbo. V Londonu bo poleti nadomestil Guusa Hiddinka, toda pred odhodom na Otok ga opozarja rojak Fabio Capello. "Če lastnik Roman Abramovič na sezono kupi pet novih nogometašev, potem ne moreš končati na petem ali šestem mestu," je dejal izkušeni italijanski trener. "Chelsea tudi ni klub, ki bi svoje trenerje ščitil, kot to počno pri Juventusu."