Copa America: Argentina po »loteriji« izločila Kolumbijo

Nogometaši Argentine so v četrtfinalu južnoameriškega prvenstva po enajstmetrovkah premagali Kolumbijo s 5:4.

Objavljeno
27. junij 2015 07.09
Posodobljeno
27. junij 2015 07.34
SOCCER-COPA/21
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Vina del Mar - Nogometaši Argentine so bili v četrtfinalu južnoameriškega prvenstva po streljanju enajstmetrovk boljši od Kolumbije s 5:4 in se kot tretji uvrstili v polfinale.

Argentinci so bili v rednem delu za razred boljši od svojih nasprotnikov in sprožili šestnajst strelov (razmerje 16:2), vendar pa je Kolumbijo reševal odlični vratar David Ospina.

Argentinska reprezentanca je v prvič resneje zapretila v osmi minuti, ko je streljal Sergio Agüero, vendar je bil Ospina na pravem mestu. Le minuto kasneje je z glavo poskusil Marcos Rojo, a je z glavo meril prek vrat.

Kolumbijci so bili v prvih tridesetih minutah pod velikim pritiskom, vendar pa niso prejeli gola, predsem po zaslugi Ospine. Ta se je v 26. minuti izkazal z dvema odličnima obrambama, najprej je ustavil strel Aguera, v nadaljevanju akcije pa še Lionela Messija.

Argentina je tudi v drugem polčasu pritiskala na nasprotnikova vrata. Rezervist Ever Banega je v 79. minuti sprožil z razdalje, veselje pa mu je preprečila prečka. Po dveh minutah nadaljevanja je imel odlično priložnost še Nicolas Otamendi, ko je z glavo pričakal predložek z leve strani, a je bil Ospina pripravljen in je žogo odbil v vratnico. Redni del se je tako končal brez golov, zato so o zmagovalcu odločali streli z bele točke.

Moštvi sta v prvih petih poskusih zadeli po štirikrat. Pri Argentini so bili uspešni Lionel Messi, Ezequiel Garay, Ever Banega in Ezequiel Lavezzi, pri Kolumbiji pa James Rodriguez, Radamel Falcao, Juan Cuadrado in Edwin Cardona.

Ključni dogodek se je zgodil v sedmi seriji. Pri Kolumbiji je najprej zgrešil Jeison Murillo, za Argentino pa je zadel Carlos Tevez in tekme je bilo konec.

Argentina bo v polfinalu igrala z zmagovalcem dvoboja med Brazilijo in Paragvajem.

Južnoameriško prvenstvo, četrtfinale

Argentina - Kolumbija 5:4 (0:0) *po enajstmetrovkah