Copa America: Kolumbijci šele tretjič sneli brazilski skalp (VIDEO)

Edini gol na tekmi je v 36. minuti prispeval Jeison Murillo. Petelina Neymar in Carlos Bacca z rdečima kartonoma.

Objavljeno
18. junij 2015 08.13
FBL-COPAM2015-BRA-COL
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Santiago de Chile - V derbiju drugega kola skupine C južnoameriškega nogometnega prvenstva (Copa America) so morali Brazilci, ki so v zadnjih šestih izvedbah tega tekmovanja kar štirikrat dvignili v zrak zmagovalno lovoriko, na kolena pred Kolumbijo, ki je bila boljša z 1:0. Odločilni gol je že v 36. minuti prispeval novopečeni branilec Interja Jeison Murillo.

Brazilci, gostitelji lanskega mundiala, so v medsebojnih obračunih izgubili prvič po davnem juliju 1991 (0:2), medtem ko so Kolumbijci z odliko opravili popravni izpit po ponesrečenem uvodu, ko so priznali premoč Venezueli (0:1). Zmagovito akcijo je začel Teofilo Gutierrez, ki je žogo s prostega strela poslal v osrčje kazenskega prostora, tam pa je v gneči po njej usekal Murillo in premagal nemočnega Jeffersona.

Tekma je imela tudi vročekrvni podaljšek, saj sta si že po zadnjem sodnikovem žvižgu v lase skočila Carlos Bacca in Neymar, ki sta v množično petelinjenje nato vpletla še številne soigralce, sodnik Enrique Osses pa je oba ohladil z rdečima kartonoma. Za Barceloninega zvezdnika takšna kazen ni pomenila ničesar, saj bi že tako moral izpustiti prihodnji obračun z Venezuelo zaradi dveh poprej prejetih rumenih kartonov.

Vročo kri je povzročil Neymar, ki je po koncu tekme brcnil žogo v hrbet Pabla Armera, ki je padel kot pokošen, Bacca pa je brazilskemu zvezdniku s pestmi pokazal, kaj si misli o takšnem nedostojnem ravnanju. Posest žoge je bila, predvsem po prejetem golu, precej - 60-odstotno - na strani poražencev, ki pa so le dvakrat neuspešno sprožili v okvir tekmečevih vrat, medtem ko so Kolumbijci edini strel na gol kronali z zadetkom.

Rdeč karton za Neymarja. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters.

 

Kolumbijci so se tako dokopali šele do tretje zmage v 28 medsebojnih obračunih, Brazilci pa so imeli odlično priložnost za izenačenje v 58. minuti, ko je imel Roberto Firmino pred seboj prazna vrata, a ustrelil mimo. Po nepopolnih dveh kolih imajo Venezuela, ki jo dvoboj s Perujem še čaka v noči na jutri (ob 1.30), Brazilija in Kolumbija v žepu po tri točke, Peru je zaenkrat še praznih rok. V izločilne boje vodita prvi dve mesti v vsaki skupini.