Costa ne bo zabil gola

Nogometaši Chelseaja, jutrišnji tekmeci Maribora v ligi prvakov, v tej sezoni še brez poraza.

Objavljeno
20. oktober 2014 12.40
afp FBL-ENG-PR-EVERTON-CHELSEA
G. N., šport
G. N., šport
London – Najboljši strelec Chelseaja Diego Costa ne bo ogrožal Maribora. Jutrišnji dvoboj z Mariborom bo izpustil, ker je poškodovan, je po sedmi zmagi v premier league potrdil trener Jose Mourinho. Sarkazma ni izgubil. »Sredi novembra bo zagotovo v najboljši formi, da bo lahko na voljo španski reprezentanci,« se po besedah Portugalca lahko veseli španski selektor Vicente del Bosque. Brazilca s španskim potnim listom sta izčrpali veliki tekmi, kot je pripomnil Mourinho, proti Slovaški in Luksemburgu.

Mourinhova govorniška forma je bila logična, modri so v gosteh pri mestnem tekmecu Crystal Palaceu dosegli sedmo zmago v prvenstvu, zadržali pet točk naskoka (z razliko v golih 23:8) pred prvim zasledovalcem Manchester Cityjem, s katerim so oddali edini dve točki, in preizkusili igro brez strelca kar devetih golov v sedmih tekmah. Namesto Coste je Mourinho v konico napada postavil Francoza Loica Remyja, v sodnikovem dodatku pa je dobil priložnost Didier Drogba.

Brazilec Oscar s prostim strelom s približno 23 m v 6. minuti in Cesc Fabregas v 51. sta bila strelca za zanesljivo vodstvo, poraz pa je v zadnjih sekundah tekme omilil Fraizer Campbell.

Chelsea je igral v naslednji postavi (4-2-3-1): Courtois; Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanović; Matić, Fabregas; Hazard, Oscar, Willian; Remy. Statistika – posest žoge v odstotkih: 72:28; streli: 14:7; koti: 2:3; prekrški: 7:13. G. N.