Courtois v prihodnosti v Chelseaju ali Atleticu?

Belgijski nogometni vratar Thibault Courtois ne ve, kjer bo po sezoni nadaljeval kariero. Ve le to, da bo igral.

Objavljeno
19. maj 2014 13.49
Posodobljeno
19. maj 2014 13.49
Spain Soccer Champions League
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Odlični nogometni vratar Thibault Courtois ima pred seboj tekmo kariere: finale lige prvakov med madridskima Atleticom in Real. Šele po njej se bo 22-letni Belgijec začel ubadati z vprašanjem, kje bo nadaljeval svojo kariero. Mnogi namreč namigujejo, da ga bo nazaj v svoje vrste zvabil Chelsea, ki ga je pred tremi sezonami posodil novopečenim španskim prvakom.

Courtois se je tako proslavil med vratnicama Atletica, z njim osvojil špansko prvenstvo in tudi »preživel« polfinalno tekmo lige prvakov proti nekdanjemu klubu. Njegova vloga je pred dvobojem dvignila veliko prahu: Chelsea naj bi od Atletica zahteval dodatno odškodnino, da bi lahko nastopil v medsebojnem obračunu.

Pri Chelseaju sicer načrtujejo, da bo Courtois naslednik Petra Čecha in da je po uspešni sezoni zdaj pravi čas, da se vrne na Otok. Toda zaenkrat mladi up o teh špekulacijah še noče slišati.

»Nisem prepričan, kaj se bo zgodilo v naslednji sezoni. Zdaj nas čaka finale lige prvakov, potem še svetovno prvenstvo, mislim, da je prekmalu govoriti o moji prihodnost. S Chelseajem imam še dveletno pogodbo, bomo videli. Če bom kam prestopil, bom zagotovo igral. Pri moji starosti je najpomembneje to, da igram,« je bil jasen Courtois, ki bi v Chelseaju kajpak težko izpodirnil uveljavljenega Čecha: »Bomo videli, kaj se bodo odličili v Chelseaju. Petr je eden najboljših vratarjev na svetu, močno ga spoštujem.«