Cristianu Ronaldu laskava lovorika št. 5 (VIDEO)

Po številu nagrad za najboljšega nogometaša leta na svetu je Realov Portugalec ujel večnega tekmeca Lionela Messija. 

Objavljeno
24. oktober 2017 00.15
J. P.
J. P.

London - Na gala nogometnem večeru v organizaciji Mednarodne nogometne zveze (FIFA) v dvorani London Palladium so v okviru izbora The Best okronali tudi najboljšega nogometaša leta na svetu. Drugič zapovrstjo je najbolj prepričal Realov portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je opravil s preostalima dvema nominirancem, Barceloninim Argentincem Lionelom Messijem in Brazilcem v majici PSG Neymarjem. Zdaj je po številu prestižnih kipcev izenačen z Messijem, oba sta jih osvojila že po pet.  

Svetovna nogometna družina pa je podelila še preostale nagrade: med dekleti je najbolj navdušila Barcelonina Nizozemka, evropska prvakinja Lieke Martens, med trenerji Realov Francoz Zinedine Zidane, med trenerkami nizozemska selektorka Sarina Wiegman-Glotzbach, med vratarji Juventusov italijanski »fosil« Gigi Buffon, Puskasovo nagrado za najlepši zadetek si je prilastil Arsenalov francoski napadalec Olivier Giroud s »škorpijonskim« evrogolom s peto proti Crystal Palaceu, priznanje za ferplej pa si je prislužil Francis Kone iz Toga, ki je kot član Slovackega v dvoboju z moštvom Bohemians 1905 februarja s prisebnim posredovanjem rešil tekmečevega vratarja Martina Berkovca. Navijaško nagrado je prejel škotski Celtic.

FIFA je, kot je običajno, sestavila tudi idealno enajsterico, v katero je uvrstila vratarja Gigija Buffona (Juventus), branilce Danija Alvesa (Juventus/PSG), Marcela, Sergia Ramosa (oba Real Madrid) in Leonarda Bonuccija (Juventus/Milan), zvezne igralce Luko Modrića, Tonija Kroosa (oba Real Madrid) in Andresa Iniesto (Barcelona) ter napadalce Lionela Messija (Barcelona), Neymarja (Barcelona/PSG) in Cristiana Ronalda (Real Madrid).