Črnic namesto Janže v Domžale

Že spomladi bo za Maribor zaigral Erik Janže, namesto njega v Domžale vijolični pošiljajo tudi Matica Črnica.

Objavljeno
07. januar 2015 16.42
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Domžale - Pred nadaljevanjem sezone v slovenskem nogometnem prvenstvu sta se vodilni ekipi iz Domžal in Maribora dogovorili še za eno igralsko menjavo. Ob odhodu Erika Janže na Štajersko bodo vijolični v Domžale poslali tudi Matica Črnica, potem ko je pred njim že odšel tudi Dejan Trajkovski.

Črnic je z Domžalčani podpisal pogodbo do junija 2018 in v svojem novem moštvu nadomestil Janžo, ki bo že v spomladanskem delu prvenstva odšel v Maribor. »Z Erikovo odločitvijo, da z nami ne podaljša pogodbe, smo bili postavljeni v težko situacijo, ki nam jo je uspelo razrešiti. V dogovoru z Mariborom smo dobili nadomestilo na položaju levega bočnega branilca, veliko okrepitev v Maticu Črnicu in še del nadomestila,« je povedal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Domžalčani so podaljšali še sodelovanje s 23-letnim krilnim napadalcem Aladinom Šišićem, ki je doslej zbral 16 nastopov, 14 v prvenstvu, dosegel pa je tri gole. Nekdanji član Krajine iz Cazina, švicarskega Staada in estonskega Tallinna Kaleva je podpisal pogodbo do konca sezone 2015/2016 z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

Ob obeh novincih iz štajerske prestolnice so pogodbe podaljšali Nejc Skubic, Uroš Korun, Dejan Milić, Darko Zec, Zeni Husmani, Aladin Šišić in Benjamin Morel.