Črnic odšel (h Keku), Batrović prišel

Pestro dogajanje v taboru tretjeuvrščenega nogometnega prvoligaša Domžal, ki je ostal brez drugega reprezentanta.

Objavljeno
26. avgust 2016 19.53
Nogomet Domžale:West Ham United
J. P.
J. P.

Domžale - Pri tretjeuvrščenem slovenskem nogometnem prvoligašu Domžalah je v teh dneh živahno, danes je namreč prišlo do dvojne prevetritve igralskega kadra. Trener Luka Elsner odslej ne bo mogel več računati na reprezentanta Matica Črnica, ki je prestopil k Matjažu Keku v Rijeko, medtem ko je novi član rumene družine postal Črnogorec Veljko Batrović.

Črnic, 24-letni krilni napadalec in nekdanji član Maribora, zapušča Domžale po letu in pol. V tem času je doživel popoln preporod in v 55 obračunih na vseh frontah dosegel 16 zadetkov, nazadnje pa zablestel na domači tekmi z West Hamom, v kateri je nasprotnikovo mrežo zatresel dvakrat. Po tem dvoboju je zanimanje zanj skokovito naraslo, odločil se je za hrvaškega podprvaka.

»Matica smo želeli zadržati, a po letošnjem poletju to realno ni bilo več mogoče. Skupaj smo dosegli nekaj izjemnih stvari, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Ponudb ni manjkalo, vendar smo naposled ostali zvesti svojim načelom in upoštevali željo igralca. Odšla sta dva reprezentanca, ob Črnicu še Dejan Trajkovski, takšne odhode je izjemno zahtevno nadomestiti, saj si enakovrednih zamenjav enostavno ne moremo privoščiti,« je pojasnil športni direktor Domžal Matej Oražem.

Batrović, 22-letni napadalec in nazadnje član Zavrča, ki je pred prihodom ob Kamniško Bistrico vadil z drugo ekipo Maribora, je dvakratnemu slovenskemu prvaku obljubil triletno zvestobo. Nekdanji nogometaš Zete in poljskega Lodza je v našem prvoligaškem tekmovanju v 25 dvobojih prispeval šest golov, medtem ko je bil v štirih poskusih trikrat uspešen tudi v pokalu.

»Na odhod Črnica, ki je izjemno kakovosten igralec, smo se bili prisiljeni hitro odzvati. Odločili smo se za Batrovića, ki je podoben tip nogometaša, odličen v igri ena na ena in z dobrim občutkom za gol,« je o novi okrepitvi povedal Oražem.