Cvijanović: Popraviti obrambo, gol bomo že zabili

Selektor Slaviša Stojanović je po porazu z Makedonijo dejal, da novi sistem ni izpolnil njegovih pričakovanj.

Objavljeno
14. november 2012 19.54
Posodobljeno
14. november 2012 20.12
Macedonia Slovenia Soccer
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Skopje - Po porazu slovenske nogometne reprezentance na prijateljski tekmi v Skopju, je bil slovenski selektor Slaviša Stojanović razumljivo zaskrbljen. Nova taktika, ki jo je preizkušal na treningih (4-1-2-1-) in prevetrena postava ob odsotnosti nekaterih standardnih igralcev, nista izpolnila njegovih pričakovanj.

»Preizkusili smo nekatere nove različice in dali priložnost tistim, ki doslej niso imeli veliko minutaže. Toda potek tekme je šel v drugo smer, zato smo v drugem polčasu zaigrali z bolj standardnimi igralci. Na prvo žogo imamo po tekmi vse potrebne informacije za naprej. Ta tekma je služila kot dober test in zato, kaj in kako postaviti izhodišča za naprej. Bilo pa je preveč individualnih napak za zmago,« je povedal po tekmi.

»Malo več kreacije sem pričakoval od zvezne linije v prvem polčasu, malce več nevarnosti v konici napada. Za nov sistem je potreben čas, ni pa bilo to, kar sem pričakoval,« je še pristavil Stojanović, ki je obžaloval poraz in zanj sprejel odgovornost, a obenem opozoril, da bodo v reprezentanci potrebne korenite spremembe.

Handanović: Tako je če preveč menjaš ...

Močno razočarani so bili po porazu tudi igralci. Goran Cvijanović se je obregnil predvsem ob slovensko obrambo. »Treba bo kakšno tekmo igrati brez prejetega zadetka. Mi bomo gol že zabili, vsaj doslej smo ga vedno. Treba bo popraviti obrambo, pa to v smislu cele ekipe. Začne se od napadalca. Verjemite pa mi, ko bomo eno tekmo odigrali brez prejetega zadetka, bomo tudi zmagali,« je bil kritičen nogometaš Maribora.

Z glavo je po tekmi zmajeval tudi kapetan Samir Handanović, ki je v mrežo »spustil« strel Agima Ibraimija za zmago. »Nekaj je bilo dobrega, nekaj slabega. Manjka nekaj stvari. Če preveč menjaš, potem je to tako. Ni pa bilo nobenega strahu, mogoče manjka malo žara,« je dejal.