Daily Telegraph: Podkupnino sprejemali tudi Hasselbaink, Wright in Cellino

Daily Telegraph je sprožil afero, potem ko je razkril, da je zdaj že nekdanji angleški selektor Sam Allerdyce prejel podkupnino.

Objavljeno
29. september 2016 11.45
Posodobljeno
29. september 2016 11.45
reu Middlesbrough s Hasselbaink races for the b
A. V.
A. V.
London - Britanski časnik Daily Telegraph nadaljuje z odkrivanjem informacij v zvezi s korupcijo v angleškem nogometu. Danes je objavil posnetke, na katerih podkupnino prejemajo trener QPR-ja Nizozemec Jimmy Floyd Hasselbaink, pomočnik trenerja Barnsleya Tommy Wright in italijanski lastnik Leedsa, nekdanjega kluba Darka Milaniča, Massimo Cellino.

Hasselbainka, nekdanjega napadalca Chelseaja, so ujeli, ko se je pogovarjal s predstavniki agencije, za sodelovanje pri prodaji igralcev je zahteval 55.000 funtov. Wright je podkupnino v višini 5000 funtov prejel, zato ga je vodstvo Barsleyja že suspendiralo.

Kontroverzni Cellino je novinarjem Daily Telegrapha, za katere je mislil, da so managerji, ponudil 20 odstotkov lastništva, v zameno bi ob prestopih igralcev dobival denar za lasten žep. Italijan je lažnim novinarjem zatrdil, da v poslu ne bo tveganja, ker je zaščiten.

Daily Telegraph je sprožil afero, potem ko je razkril, da je zdaj že nekdanji angleški selektor Sam Allerdyce prejel podkupnino, vezano za prestope igralcev. S tem naj bi si nezakonito priskrbel 400.000 funtov.