Danes Strømsgodset, 9. februarja Hajduk

Nogometaši Olimpije so na turnirju Copa del Sol premagali norveški Strømsgodset (3:1).

Objavljeno
24. januar 2013 13.56
Š. R.
Š. R.

Ljubljana – Olimpija je dopotovala v Španijo, kjer bo do 2. februarja brusila formo za drugi del ligaške sezone in uvodni četrtfinalni pokalni tekmi z Mariborom (prva bo 23., povratna pa 27. februarja).

Ljubljančani so danes v prvem kolu turnirja Copa del Sol s 3:1 premagali norveški Strømsgodset. Še bolj privlačna tekma se obeta 9. februarja. Na povabilo Hajduka bo Olimpija na Poljudu prvi letošnji gost splitskega kluba, ki ima tudi veliko slovenskih nogometnih navijačev. V Španijo niso odpotovali poškodovani Đorđe Ivelja, Mitja Kovačević in Aleksander Topić, medtem ko se je klub z Baskom Inigom Sarasolo Laskurainom razšel sporazumno.

Smrekar še zatresel mrežo

Ob prvi pripravljalni tekmi Maribora proti avstrijskemu prvoligašu Mattersburgu v Stegersbachu je trener Maribora Darko Milanič dal priložnost kar 24 igralcem. Razplet dvoboja je bil prijateljski – 1:1, strelec izenačujočega gola pa je bil hrvaški novinec Matija Smrekar. Druga pomembna okrepitev Nusmir Fajić na umetni površini še ni igral.

Brez Mure?

Kot kaže, bo drugi del 1. SNL minil brez Mure. Predsednik kluba Miroslav Topić ne najde rešitve, odstopiti pa tudi noče. Več o usodi NK Mura 05 bo znano jutri na občnem zboru. Igralcev je medtem vse manj.

Lo že zapustil Celje

Senegalski napadalec Youssou Lo v drugem delu 1. SNL ne bo nosil dresa Celja. Iz kluba so namreč sporočili, da Senegalec ni uspešno opravil zdravniškega pregleda pri klubskem zdravniku, zato se je 20-letnik že vrnil v Italijo.

 

Rezultati pokala Copa del Sol

Šanghaj East Asia - København 3:1 (3:0)

(Lu W. 5., Dickson 27., 29.; Gislason 83.)

Olimpija - Strømsgodset 3:1 (2:0)

(Trifković 24., Valenčič 29., Nikezić 91.; Keita 64.)