Danski klubi grozijo z izstopom iz Uefe

Danski klubi se namreč bojijo, da je načrtovana reforma lige prvakov v nasprotju z interesi klubov iz manjših držav.

Objavljeno
14. oktober 2016 16.41
A. V.
A. V.

Koebenhavn - Danski prvoligaški nogometni klubi zaradi po njihovem mnenju sporne načrtovane reforme v ligi prvakov grozijo z izstopom iz Evropske nogometne zveze (Uefa). "Strinjamo se, da moramo ravnati tako, da bo to najboljše za danski nogomet," je dejal vodja tamkajšnjega ligaškega združenja Claus Tomsen za časnik BT.

Tomsen dodaja, da bodo klubi pač sodelovali v drugih tekmovanjih, če bo le to možno. Danski klubi se namreč bojijo, da je načrtovana reforma lige prvakov v nasprotju z interesi klubov iz manjših držav, zato so se že povezali z Nizozemci, Švedi, Belgijci, Norvežani in Škoti, s katerimi se pogovarjajo o oblikovanju mednarodnega tekmovanja, zadevo pa je za BT potrdil direktor prvaka Koebenhavna Andres Horsholt. Odločitev Danske seveda še ni dokončna.

Konec avgusta je Uefa predstavila načrtovano reformo lige prvakov, ki predvideva, da bi imeli klubi iz najmočnejših štirih lig v Evropi po novem avtomatično po štirim klube v ligi, kar je želja združenja velikih evropskih klubov. Na drugi strani bi se zmanjšalo število mest za druge države. Enako velja za delitev denarne pogače, kjer naj bi najmočnejši po novem dobili večji delež.