Dare Vršič: Austria je favorit, a smo sposobni presenetiti

Nogometaši Olimpije bodo v četrtek proti Austrii na Dunaju odigrali povratno tekmo 3. predkroga evropske lige.

tor, 02.08.2011, 14:30

Ljubljana - Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo v četrtek ob 21.05 proti Austrii na Dunaju igrali povratno tekmo 3. predkroga evropske lige. Prvi dvoboj se je v Stožicah končal z izidom 1:1, a kljub ugodnejšemu izhodišču za Dunajčane se zeleno-beli ne predajajo in verjamejo v napredovanje v 4. predkrog.

Olimpijini nogometaši, ki bodo na Dunaj odpotovali v sredo zjutraj, so »generalko« za povratni dvoboj evropske lige opravili dobro, saj so v prvenstvu osvojili vse tri točke proti HIT Gorici. »Z zmago proti Gorici smo si malce dvignili samozavest. Če tiste tekme ne bi dobili, potem ne vem, kako bi se zdaj počutili. Tako pa lahko gremo na Dunaj povsem sproščeni,« je povedal motor ljubljanske ekipe Dare Vršič.

Vršič poudarja, da je Austria favorit v dvoboju, čeprav je bila v Ljubljani večino časa v podrejenem položaju in z igro ni navdušila. »Austria je velik favorit. Kar se tega tiče, se ni nič spremenilo. Austria je tista, ki je pod večjim pritiskom, sem pa prepričan, da jo lahko presenetimo. Imamo dovolj kakovosti, da tudi tam odigramo dobro tekmo. Mislim, da smo sposobni igrati še veliko bolje kot na prvi tekmi,« meni Vršič.

Podobno meni tudi trener Dušan Kosić, ki na povratnem obračunu ne bo mogel računati na poškodovanega Sretena Sretenovića in kaznovanega Davorja Škerjanca, doma pa bodo ostali tudi še ne dovolj pripravljeni Aleksander Šeliga, Enes Rujović in Alen Vučkić.

»Austria je favorit. Ima ugoden izid s prve tekme. V bistvu je za nas pomembno spoznanje, da bomo morali odigrati najboljšo tekmo doslej in biti osredotočeni ter zbrani pri vsaki žogi, vsaki akciji. Fante čaka naporno delo, ampak smo samozavestni. Vemo, da smo sposobni dobro igrati. Naša naloga je, da se avstrijski in slovenski javnosti predstavimo v spodobni luči,« napoveduje Kosić.

Slednji tudi na Dunaju ne bo odstopal od svoje nogometne filozofije, torej privlačne igre s prevladujočo posestjo žoge, a hkrati priznava, da bo veliko odvisno od tega, kako se bo tekma razvijala: »Mi svoje principe poznamo, fantje vedo, kaj morajo delati. Moja naloga je, da jih prepričam, da so sposobni dati svoj maksimum. Austria je na prvi tekmi pokazala, da ne potrebuje petih priložnosti, da doseže gol. Je fizično močna, psihično stabilna ekipa. Pričakujem pa tudi od naših igralcev, da bodo precej bolj skoncentrirani ob priložnostih. Na takih tekmah si pač ne moreš privoščiti, da zapraviš pet, šest priložnosti. Moramo realizirati tudi najmanjše, zavedamo pa se, da nas čaka garanje."

Športni direktor Mile Ačimović pa pričakuje predvsem trdo tekmo. »Pričakujem, da lepote na tej tekmi ne bo. Vložek je ogromen, saj je v igri napredovanje v 4. predkrog. Pričakujem borbeno tekmo, ne preveč lepo za gledalce, tekmo, v kateri bosta ekipi težili le k temu, da preskočita to oviro. Austria zna zelo dobro igrati na rezultat, zna dobiti tekmo z zelo slabo igro, zna pa tudi dobro igrati, predvsem ob močni podpori domačih navijačev. Ampak mislim, da so naši fantje na vse pripravljeni in da se bomo po tej tekmi mi veselili,« meni Ačimović.

Tekmo na štadionu Franz Horr, ki sprejme približno 13.000 gledalcev, bodo sodili Rusi na čelu z Aleksejem Eskovom, poroča STA.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se