Darko Milanič: Razlika je bila očitna

Petdeset milijonov evrov težka naveza Gareth Bale-Jermaine Defoe je bila odločilna pri porazu Maribora proti Tottenhamu.

Objavljeno
09. november 2012 09.15
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
London – Na nogometnem tržišču več kot petdeset milijonov evrov težka naveza Gareth Bale-Jermaine Defoe je bila sinoči na tekmi evropske lige med Tottenhamom in Mariborom odločilna. S tem denarjem bi NK Maribor mestno občino spremenil v rajsko na Slovenskem, sinoči je bila kriva, da je vijolična zasedba izgubila eno, ne pa še usodno bitko v skupini J.

»Izredno težka tekma, vedeli smo, kaj nas čaka, dobro smo se pripravili. Začeli smo premalo odločno in nenatančno. Preveč podaj je šlo v nič. Po golu smo zaigrali bistveno bolj pogumno in ob koncu prvega polčasa imeli nekaj obetavnih akcij. Gola smo bili veseli, upali, da bo izenačenje še dvignilo naše možnosti, a nas je drugi gol hitro vrnil v težak položaj. Tekmečevi hitrosti se je bilo težko upreti. Fantom lahko le čestitam, razlika je očitna. Domači zvezdniki so vrhunski igralci,« je izjavil trener Darko Milanič.

Njegov kolega Andre Villas-Boas je hvalil igro svojih varovancev. »Bili so odločni, navdahnjeni in telesno močnejši,« je Portugalec povedal uvodoma in se vdal pred sedmo silo, ko je moral potrditi, da je sprememba postavitve na 4-4-2 in igra z dvema napadalcema delovala učinkovito in zmagovalno. »Užival sem tudi v izjemnem teku igralcev na tekmi takšne ravni,« je nadaljeval Tottenhamov trener. Med drugim je povedal, da so vse negativne stvari iz prvega polčasa v drugem izginile. Potem pa je sledilo le še govor o naslednji tekmi, na vrsti je Manchester City.

Tudi sloviti škotski igralski in trenerski upokojenec Gordon Strachan je po tekmi za angleško televizijo brez težav razkril mariborska krvnika. »Bila sta odlična. Če čuvaji nanju pozabijo samo za trenutek, so takoj kaznovani. To je razkril prvi gol, drugi, tretji. Odlična sta bila tudi Huddlestone in Carroll,« je dejal rdečelasi Škot, ki je tudi potrdil najočitnejše, da so Tottenhamovi igralci telesno veliko močnejši.