boleča vrnitev Cavanija v Neapelj, Luiz debitiral z zmago

Brazilski nogometaš David Luiz se je na prijateljski tekmi v Neaplju prvič predstavil v dresu Parižanov, ki so zmagali z 2:1.

Objavljeno
12. avgust 2014 09.45
FBL-ITA-FRA-FRIENDLY-NAPOLI-PSG
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Neapelj - S prestopom v Paris St. Germain je brazilski reprezentant David Luiz, ki je na letošnjem mundialu doživel veliko razočaranje, obrnil nov list v svoji karieri. V dresu francoskega kluba, ki je zanj Chelseaju odštel 50 milijonov evrov, se je prvič predstavil na tekmi z Napolijem, krst pa končal z zmago z 2:1.

V Parizu bo Liuz zaigral ob reprezentančnem kolegu Thiagu Silvi, ki pa se je na tekmi v Neaplju poškodoval. V garderobo je odšepal 13 minut do konca in si stegensko mišico hladil z ledom. Brazilca sta se sicer šele prejšnji teden pridružila francoskemu moštvu, saj sta po SP dobila nekaj več časa za počitek.

V Neapelj sta se kot člana moštva PSG vrnila Argentinec Ezequiel Lavezzi in Urugvajec Edinson Cavani, ki pa so ju navijači sprejeli zelo različno. Medtem ko so Lavezzija nagradili s stoječimi ovacijami, so Cavanija izžvižgali. Slednji je vidno razočaran zapustil zelenico, potem ko se je pred tekmo zelo veseil snidenja z navijači, ki so ga nekdaj slavili kot boga. A očitno mu še vedno niso oprostili, da jih je za velike denarce zapustil in odšel v klub, v katerem je sicer še vedno v senci prvega napadalca Zlatana Ibrahimovića.

Napoli je v vodstvo v drugem polčasu popeljal Gonzalo Higuain, toda švedski zvezdnik Ibrahimović, ki je vstopil v igro v drugi polovici tekme, je štiri minute pozneje že izenačil. Luiz je bil blizu, da si krstni nastop zapomni tudi po golu, toda njegov izjemen strel z glavo je zletel čez preko. Gostje so si zmago zagotovili po samostojni akciji Javierja Pastoreja.