De Laurentiis: Higuain je nehvaležen izdajalec

Argentinčev prestop k »stari dami«, vreden kar 90 milijonov evrov, je sicer tretji najtežji v zgodovini nogometa.

Objavljeno
28. julij 2016 09.42
FBL-ITA-SERIEA-JUVENTUS-HIGUAIN
J. P.
J. P.

Neapelj - Ugledni italijanski filmski producent in predsednik nogometnega prvoligaša Napolija Aurelio de Laurentiis ni mogel skrivati besa ob prestopu argentinskega reprezentančnega napadalca Gonzala Higuaina za rekordno odškodnino k državnemu prvaku Juventusu, saj je ves čas upal, da si bo 28-letnik naposled premislil.

Zdaj Higuaina ozmerja z izdajalcem. »Nismo pričakovali, da se bo res poslovil in na takšen način zradiral tri uspešna leta. Morda je za koga izdaja pretiran izraz, zame ne. Kar je storil, je izdaja in nehvaležnost. Pričakoval sem tudi, da bodo pri Juventusu ravnali drugače, čeravno nas niso izigrali, z izjemo tega, da je Gonzalo v tajnosti opravil zdravniški pregled. A v nogometu ni mesta za čustva,« je zmajeval z glavo De Laurentiis.

Argentinčev prestop k »stari dami«, vreden kar 90 milijonov evrov, je sicer tretji najtežji v zgodovini nogometa in najdražji na relaciji med kluboma iz istega ligaškega tekmovanja. Za več denarja sta se preselila zgolj Gareth Bale (101 milijon evrov) in Cristiano Ronaldo (94) iz Tottenhama in Manchester Uniteda v madridski Real. Juventus je pred Higuainom v svoje vrste zvabil že Danija Alvesa, Miralema Pjanića, Marka Pjaco in Mehdija Benatio.