Del mariborske pravljice bo tudi Marko Šuler

Slovenski nogometni prvak je podpisal triinpolletno pogodbo z dolgoletnim reprezentančnim branilcem.

Objavljeno
13. december 2013 20.13
NOGOMET
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Dan po sanjskem večeru v Ljudskem vrtu je bilo v taboru slovenskega nogometnega prvaka Maribora še naprej vroče in delavno, navijače pa je razveselila novica, da je zvestobo klubu obljubil izkušeni dolgoletni reprezentant Marko Šuler. Tridesetletni branilec, ki je zbral 39 nastopov v majici s slovenskim grbom, je bil nazadnje član poljske Legie, z novim delodajalcem pa je sklenil triinpolletno pogodbo. Moštvu se bo pridružil na zboru 3. januarja.

»Ponosen sem, da po vrhunskem evropskem večeru postajam del mariborske zgodbe. Uvrstitev v spomladanski del evropske lige je zame le še dodatna motivacija in potrditev, da je bila odločitev pravilna. Prihajam v pravem trenutku. Motiv in ambicije kluba so združljivi z mojimi. Na tem je temeljila moja izbira, zato smo hitro našli skupni jezik. Ko nekdo pokaže toliko spoštovanja, kot sta ga Zlatko Zahović in Miran Pavlin kot predstavnika kluba pri pogovorih, dileme ni. Ne spomnim se, da bi se kdaj poprej tako hitro odločil in bil obenem prepričan, da sem potegnil najboljšo možno potezo,« je poudaril Šuler.

»V športnem smislu imamo že vse pripravljeno za nadaljevanje sezone. Želeli smo okrepiti obrambo in s Šulerjem dosegli namen. Dobili smo reprezentanta, ki prinaša izkušnje, igral je namreč na svetovnem prvenstvu in v močnih ligah. Pomeni dodatno vrednost ekipi in je prva v nizu okrepitev, saj je že vse pripravljeno na prihodnje poteze,« pa je pojasnil športni direktor Zlatko Zahović.